Депутатът от ГЕРБ Банско Ал. Мацурев представи доклад за Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда

12 юли 2018 16:49   1 коментар   8407 прочита


Днес депутатът от ПП ГЕРБ Александър Мацурев представи в пленарна зала доклад за Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда. Предвидените промени са в три основни групи:

1. Определя се реда за издаване на разрешителни за работното време от общините, проверка на място за нивото на шума и сроковете за проверки, съобразени с нуждите на бизнеса, както и сроковете за отстраняване на нарушения. Уредени са и правомощията на РЗИ и общините, като е предвидена и конкретна наредба за параметри и нива на шума.

2. Регламентират се забраните за шумни дейности при зареждане на търговски обекти и озвучаване на открити площи, като забраната за озвучаване е за периода 23:00-08:00 часа, с изключение на гари, автогари, аерогари и системи за предупреждение при бедствия.

3. Въвеждат се промени относно контрола, които са с най-голяма тежест от законопроекта. В периода 23:00-08:00 правомощията се възлагат на МВР, с възможност в този период нарушенията да се прекратяват от полицията.

След гласуване в пленарна зала, Законопроектът бе приет на първо четене.

1 коментар
13 Юли 2018 15:33 | Банскалия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е-е-е най- после дадоха на тоя баламурник нещо да срича от трибуната на НС. Добре, добре, нека се учи. Може и втори мандат да си купи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар