Дело с висок обществен интерес! Ощетиха ли екскметът на Петрич Вельо Илиев и счетоводителят му Общината с над 1 млн. лв?

14 октомври 2019 11:58   2 коментара   16107 прочита


Бившият кмет на Петрич Вельо Илиев и счетоводителят му Младен Пильоков се явиха днес в Окръжен съд Благоевград за поредното заседание по делото, водено срещу тях за безстопанственост в особено големи размери. Заседанието бе отложено поради неявяване на вещото лице. Експертизата, която трябваше да бъде представена днес, все още не е изготвена поради огромния обем материали по делото. Стана ясно, че се очаква тя да бъде готова в началото на 2020г.

Припомняме, че Вельо Илиев и Младен Пильоков са обвинени в длъжностно престъпление, а именно умишлена безстопанственост при отпускане на лекарства на ветераните и пострадалите от войната, в резултат на което са нанесли щети за над 1млн. лв. Като кмет на Петрич Илиев не е изпълнил служебните си задължения и не е провел процедури по възлагане на малки обществени поръчки, чрез което е целял да набави облаги за конкретна фирма - "Фарма Петра" ЕАД.

От своя страна счетоводителят на Община Петрич е обвинен, че не е се е погрижил за опазването на повереното му и имущество и не е създал организация за изразходването на общинските средства. Пильоков е издавал платежни нареждания за изплащане на суми към въпросната фирма, без да извършва необходимите проверки за съответствие между стойностите на представените рецепти и тези, посочени във фактурите. По делото вече бяха разпитани множество свидетели и бяха приети няколко експертни заключения. Предстои изслушването на последната експертиза, преди съдът да се произнесе.

Към момента, след няколкогодишно прекъсване, Вельо Илиев отново е на политическата сцена и е кандидат за общински съветник в Община Петрич.

П. Пенева


Още за: Вельо Илиев   съд   дело   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
15 Октомври 2019 15:35 | Ali Baba
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е бре Светле, тоо газ не е от праз...


15 Октомври 2019 20:45 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е хайде всички кандидат затворници за общински съветници.... Господ да пази България... Друг няма кой....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар