Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап  
   –егистрац舫абравена парола

ƒело с висок обществен интерес! ќщетиха ли екскметът на ѕетрич ¬ельо »лиев и счетоводител€т му ќбщината с над 1 млн. лв?


14 октомври 2019 11:58  2 коментара   15306 прочитаЅивши€т кмет на ѕетрич ¬ельо »лиев и счетоводител€т му ћладен ѕильоков се €виха днес в ќкръжен съд Ѕлагоевград за поредното заседание по делото, водено срещу т€х за безстопанственост в особено големи размери. «аседанието бе отложено поради не€в€ване на вещото лице. ≈кспертизата, ко€то тр€бваше да бъде представена днес, все още не е изготвена поради огромни€ обем материали по делото. —тана €сно, че се очаква т€ да бъде готова в началото на 2020г.

ѕрипомн€ме, че ¬ельо »лиев и ћладен ѕильоков са обвинени в длъжностно престъпление, а именно умишлена безстопанственост при отпускане на лекарства на ветераните и пострадалите от войната, в резултат на което са нанесли щети за над 1млн. лв.  ато кмет на ѕетрич »лиев не е изпълнил служебните си задължени€ и не е провел процедури по възлагане на малки обществени поръчки, чрез което е цел€л да набави облаги за конкретна фирма - "‘арма ѕетра" ≈јƒ.

ќт сво€ страна счетоводител€т на ќбщина ѕетрич е обвинен, че не е се е погрижил за опазването на повереното му и имущество и не е създал организаци€ за изразходването на общинските средства. ѕильоков е издавал платежни нареждани€ за изплащане на суми към въпросната фирма, без да извършва необходимите проверки за съответствие между стойностите на представените рецепти и тези, посочени във фактурите. ѕо делото вече б€ха разпитани множество свидетели и б€ха приети н€колко експертни заключени€. ѕредстои изслушването на последната експертиза, преди съдът да се произнесе.

 ъм момента, след н€колкогодишно прекъсване, ¬ельо »лиев отново е на политическата сцена и е кандидат за общински съветник в ќбщина ѕетрич.

ѕ. ѕенева

ќще за: ¬ельо »лиев  съд  дело ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

15 октомври 2019 15:35 | Ali Baba
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

≈ бре —ветле, тоо газ не е от праз...


15 октомври 2019 20:45 | ќппаа
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

≈ хайде всички кандидат затворници за общински съветници.... √оспод да пази Ѕългари€... ƒруг н€ма кой....
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.