Дело с висок обществен интерес! Обрат! Дознателката Р. Кьосева от ПУ на МВР в Благоевград остава под домашен арест!

06 юни 2019 16:00   14 коментара   50610 прочита


Прокуратурата протестира паричната гаранция от 10 000 лева и съдът уважи протеста!

Прокуратурата протестира мярката парична гаранция в размер на 10 000 лева, постановена от Районен съд Благоевград на дознателката Розалина Кьосева от Първо управление на МВР, попаднала под ударите на закона, заради връзка с криминалнопроявения Владо Бойчев-Боклука и съдът уважи прокурорския протест. Така дознателката Кьосева остава с непроменена мярка за неотклонение под домашен арест, въпреки, че Районен съд на последното си заседание промени мярката домашен арест с парична гаранция от 10 000 лева..

Кьосева пристигна в съда днес, придружавана от баща си, бившият шеф на Охранителна полиция Георги Кьосев, за да присъства на заседанието на съдебен състав, които да разгледа протеста на прокуратурата, видя Struma.com. Прокурорът по делото Елица Калпачка поиска Кьосева да остане с мярка домашен арест, такава каквато бе постановена на едно от предишните заседания на съда. На дълго и нашироко държавният обвинител мотивира искането си, припомняйки сериозността на обвиненията срещу нея. Тя е обвинена в престъпления против правосъдието, за длъжностно престъпление и лично укривателство.

Прокурор Калпачка повтори пред съдебния състав, че Розалина е изнасяла класифицирана информация към приятеля си затворник и е укрила Европейска заповед за ареста му, като ходила лично до Солун по този повод.

Адвокатът на Кьосева Кр. Дуков в защитната си пледоария разплака баща и Георги Кьосев с прочувствените си думи, около това колко тежко семейството ѝ приема случилото се. Адвокатът дори припомни на съда, че баща и, дългогодишен полицейски служител е депозирал оставката си, приемайки изключително тежко обвиненията към дъщеря си. Изслушвайки страните съдът реши: РОЗАЛИНА КЬОСЕВА ОСТАВА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ.

Припомняме, че разследването срещу Розалина започна през март 2018г. Тогава се говореше, че Кьосева е изнасяла информация, свързана с преписките, по които работи, дори се опълчила на всичките си роднини, бранейки криминалнопроявения Владимир Бойчев.

„Престъпната любов“ между двамата изпрати крехкото момиче зад решетките една година по-късно, на 25 март. В края на май, парична гаранция от 10 хиляди лева, замени мярката й за неотклонение „домашен арест“, но тази мярка не влезе в сила с днешното съдебно решение. Тази „забранена любов“, се отрази много зле и на нейния баща - бивш шеф на Охранителна полиция – Георги Кьосев, който напусна системата на МВР.

П. Пенева

 

14 коментара
06 Юни 2019 16:40 | майка
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

жалко за семейството, но тя трябва да си понесе справедливо и заслужено наказание. така е правилно.


06 Юни 2019 16:47 | мичал
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Тя не е направила нищо от това в което я обвиняват наредиха я заради баща и този на снимката наглец използваха я за да махнат него защото тоя минаваше вече всички граници от нищото този и направи пробеми и се показва по медиите и лъже мие си ръцета с гаджето и защото е в затвора и така е по лесно вместо да си понесе отговорноста!!! глупак


06 Юни 2019 16:54 | Демокрация
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Пуснете ги сичка са невинни от тази порочна система като при Чората ...От 30 години гледам един и същи цирк...


06 Юни 2019 17:22 | гражданин
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Колко трябва да си нагъл и безотговорен полицай, за да отидеш до Солун и да вземеш, и прикриеш европейска заповед за арест на престъпник! Полицаите стоят високо на стълбицата на отговорните професии в обществото и задължително трябва да получават много по-високи присъди за подобни деяния, които на практика са престъпления по служба! Иначе ще сме свидетели на все по-намаляващо доверие в полицията, което от доста години наистина е стигнало дъното!


06 Юни 2019 22:31 | $
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Има ли в полицията други роднини ? Ей, така щото е много трудно, да са се поуредят на топли служби.


06 Юни 2019 23:16 | Милиционери
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Престанете да обиждате полицаите, като ги наричате полицаи. Това са просто едни прости наследствени милиционери. Те себе си не уважават и се продават за стотинки, ама иначе на улицата с униформи са голямата работа. Милиционерът си остава такъв-евтина фуражка. Благодаря за вниманието. Всички милиционески да почнат да ме псуват..... сега!


07 Юни 2019 08:44 | 2019
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Дали това младо и неопитно във всяко отношение момиче, щеше да е дознателка, ако не беше тати??? За съжаление цялата ни държава е пример за такива назначения, включително и Боко на Тато...


07 Юни 2019 08:55 | Н
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Ако синето е полицайче, баща му е бил милиционер. Тая болест си е по наследство. За нея не се учи, тя се наследява. Пълно е с малки пишки по света, а с мераци. На половината полицайчета, жените им си имат любовници. Човещинка.


07 Юни 2019 09:23 | Про..рор
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

...то и Бриндо работи с с мафията и пише поръчкови статии който му плати най-много, но да го виждате до сега да е осъден? все се измъква. Странно нали? то не бяха подкупи, рекети, изнудвания.. той чист като сълза. сумати полицейски и др шефове хубаво опъна, а на него нищо. Въпрода е кои ли му е гръб? сигурно на жена му любовника в парламента? тцтцтц.....


07 Юни 2019 11:14 | Рекс
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

За Бриндо четох някъде в един международен сайт че е замесен във схема за разпространявана на порнографско съдържание...


07 Юни 2019 11:18 | доби
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Бриндо е цар на рекета и жантажа. Не го пипайте и не му завиждайте!


07 Юни 2019 11:40 | колега-журналист:
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Бриндо беше комунистическа хрътка още навремето, сега маи е към Герб. Той сипарата и клепа който трябва по спъсък и си получава парата. Пък вие си лайте. Кучето си лае, керванът си върви и вълкът сит. ха-ха


07 Юни 2019 22:11 | 07
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Справедливо е, но МНО е едно, а осъждане съвсем друго


14 Януари 2021 09:53 | Оле
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази пикла какво образование има и има ли подходяща психика за тази работа. Защото сега разбирам, че и нейния живот бил съсипан. А про по н ма осъден служител на МВР за участие в наркотрафика и сводничество. Какво ще каже МВР за жертвите на наркотрафика и сводничеството. Ами има случаи които са крайно явни и нищо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар