Дело с висок обществен интерес: Как родителят-бизнесмен Ат. Божинов поболя директорката на 7-мо училище в Благоевград Л. Стоянова?

16 януари 2018 16:22   16 коментара   36274 прочита


"Майка ми вече не е същата", каза в съдебна зала синът на Стоянова - Иван! 14 свидетели чакаха реда си за разпит

Поредно заседание по делото, което директорът VII СУ „Кузман Шапкарев в Благоевград Лилия Стоянова, заведе срещу родител на ученик в училището за клевети и обиди, се проведе днес в Районен съд - Благоевград. На днешното заседание бяха призовани на разпит 14 свидетели, а подсъдим е благоевградският бизнесмен Атанас Божинов.

До съд се стигна заради конфликт между директорката Стоянова и родителите на ученичка от 3 клас. На 23 февруари майката Ана Божинова искала да внесе раницата на дъщеря си, тъй като била тежка, но била спряна от охраната на училището. Директорката отишла да види какво става. и се заформил скандал

Двамата родители настояли децата да бъдат преместени в бившата си стая, където условията са по -добри и децата няма да се измъчват носейки по стълбите тежките си раници, но директорката заявила, че това са условията в училището. Тогава бащата се обърнал към директорката с думите: „Я да видим сега колко си откраднала от проекта! “Тези негови думи вбесили Стоянова, която завела дело.

На другия ден в училището пристигнал инспектор от РУО, за да провери пропускателния режим. По това време родители на деца от малките класове се събраха на протест пред училището, заради скандалът с третокласниците и стаята им „Хайде, госпожо, влезте и покажете какво сте направила за 200 000 лв. ”. Директорката отговорила, че не е извършила нищо нередно, а само е гледала интересите на училището.

4 месеца след ситуацията в училището били направени проверки от 6 министерства, община Благоевград, РЗИ, РУО, Агенция по храните и други, които не са установили нередности. Това твърди директорката Лилия Стоянова в искането си до съда. Тя заявява още, че от постъпката на родителя се разстроила, почувствала се зле, получила главоболие, тъй като вдигнала кръвно.

Бащата на ученичката Атанас Божинов, който работи като търговски предприемач, счита, че е невинен, тъй като е упражнил правото си на родител и данъкоплатец. Действията на Божинов бяха подкрепени и от други родители, излезли на протест пред училището.

В съдебната зала пръв с показанията си по случая започна 27-годишният Иван Стоянов, който е син на директорката на. Той описа своята майка като честна, отдадена към работата си и много морален човек. Стоянов сподели, че преди време всяка сутрин е карал своята майка на работа. На 23 февруари 2017 г. се чули по телефона, но майка му не му звучала никак добре. Тя му разказала, че е имала проблеми с родители на ученици. В същия ден той отишъл да я вземе в училището, но нея я нямало. Била се прибрала сама. Когато я видял вкъщи тя изглеждала много зле, била побеляла, плакала. Разказала му, че е набедена от родители за кражба от училищен проект. От този случаи директорката не била същата като преди. Имала високо кръвно, била стресирана и това се отразила на семейството им.

"Бяхме на сватба преди няколко месеца, но майка ми ме помоли да я закарам до Спешен център, защото не се чувства добре. След този случай майка ми ходи да й горят капиляр и постоянно й течеше кръв от носа", заяви Стоянов. Разпитана бе и счетоводителката на училището, която потвърди думите на Стоянови, за тежкото състояния, в което е доведена директорката. На делото бяха призовани и родители, като свидетели на страната на бизнесмена Божинов, които успя през лятото на вдигне всички родители на третокласници на протест. Ние отразявахме широко действията на родителите и поведението на ръководството на училището. Делото продължи с разпити. Очаквайте още подробности от хода му днес.

Кристиян Трифонов


Още за: дело   интерес   училище   клевети   Още от: Общество

Принтирай статия
16 коментара
16 Януари 2018 17:40 | в изгнание
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

Да се готви г-н. Манчев ! ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ДИМИТЪР БЛАГОЕВ"


16 Януари 2018 18:24 | претенционери
Оценка:
5
 (
39
 гласа)

Мога да си представя какво леке ще излезе от отрочето на този набеден за бизнесмен дългонос и неприятен човек от снимката щом само защото директорката сменила класната стая на дъщеря му, пратил една сюрия проверки и инициирал протести с други родители, за да унижи директорката... дори преди проверките я попитал колко пари е откраднала... егати дебелоочието, днес разни тъпанари си накупиха дипломи от ЮЗУ, направиха си някакви мижави фирми, започнаха да се мислят за мастити бизнесмени, пък и големи претенции взеха да имат. Детето му ще расте с убеждението, че може и да не спазва правила, а да се заяжда с отговорните лица в разни институции... държавата ни е пълна с такива лекета и затова не напредва, а само скърца. А този изгнанник, дето е писал преди мен даже се кефи и заплашва .После се сърдят, че чипа ни е сгрешен и че 80% от българите са идиоти... ми точно така си е


16 Януари 2018 23:24 | Сс
Оценка:
12
 (
30
 гласа)

А не допускате ли грешка, като защитавате персона, за която не знаете дали също не си е купила дипломата? Мандатност на директорите-това е решението! Училищата не са им бащиния. Това са духовни средища все още, надявам се, А не доживотна хранилка на посредствени и агресивни провинциалисти!!


17 Януари 2018 07:20 | До пренционера
Оценка:
17
 (
27
 гласа)

Хайде да коментираме ищеца- Стоянова. Самозабравил се директор, феодал, като стотици като нея заемащи подобни длъжности. Защо не попитате учителите на какво са подложени ежедневно, тирмоз, викане, крясъци и тоталитарност. Мандатност задължително, защото селянка като тази дошла от санданския край и незнайно защо вече е вся и всьо. Директор с протекции, то нд бяха кражби от униформи, от проекти от кетъринг. А междодругото фирмата която Лили избра за закуски вече изгърмя.


17 Януари 2018 07:52 | 123
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

Браво на директорката. Правилата трябва да се спазват. Тоя “баща” на какво възпитава детето си-всичко е позволено и може да прави каквото му падне. После институциите са му виновни. Нека да си плати за обидата след съдебното решение, Та другия път да помисли преди да направи и каже нещо


17 Януари 2018 08:27 | ники
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Лила е най- наглата, безкруполна и крадлива директорка. докога тя ще седи на този пост!


17 Януари 2018 09:48 | Mnenie
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Да каже синчето колко играчки му е "купила" мама от изнудвани фирми по проектите


17 Януари 2018 11:46 | родител
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Въпросът в този случай не е дали директорката си е купила дипломата и колко е нагла и безкруполна, както са я окачествили някои коментиращи. Въпросът е в това, че някакъв самонадеян родител си позволява да прави скандал от наложените правила в училището на дъщеря му... не му харесало, че класната стая била на втория етаж?! Решил да покаже, че може да си разиграва коня както той реши в едно общинско училище. Наглостта на много хора у нас, па и в нашия град стана просто неописуема, българина най-не обича да спазва правила и все роптае срещу тях. Като не му харесва втория етаж на този нафукан татко, ами да си премести отрочето в друго училище, където стаите са на първия етаж... егати претенциите


17 Януари 2018 12:49 | до Сс
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Аз не защитавам никоя персона, а дали да има мандатност на директорите или не не е ваша работа, а на инспекторатите по образованието, те определят правилата, те и ги променят. Ако вземе всеки родител да предявява претенции към училищните правила ще настъпи хаос, Като имате някакви претенции към правилата, подайте сигнал, жалба, мнение, или както искате го наречете в инспектората, където ще бъде разгледано от професионалисти в образованието. А колко е посредствена и агресивна тази провинциалистка, както сте написал /явно си въобразявате, че живеете в София щом я наричате провинциалистка... явно не знаете значението на думата/ биха определили хора от образователната система, които могат и знаят, и имат правомощия да я свалят от директорския пост.


17 Януари 2018 15:01 | до Сс
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Инспекторите и директорите са се оплели като свински черва, за какви правила ми говорите. Жалби са пуснати и те провокираха проверките, които установиха, че фирмата с кетъринга е неизрядна


17 Януари 2018 16:02 | 678
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

съгласен съм, че родителите трябва да спазват правилата, на и директорите и учителите също, не да крадат като за последно и да принуждават децата да ядат отвратителна храна, която се отразява на здравето им за сметка на далаверите на директорите.


18 Януари 2018 13:54 | претенционери
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе като не ви харесва храната, защо не им приготвяте храна от къщи?! Аз от години така правя и моите деца ядат домашно приготвена храна. На този капризен народец никой не може да му угоди в нищо... ту му млякото горещо, ту пък друго нещо


24 Януари 2018 23:40 | ???
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не забравяйте!!! Децата са били настанени във ФИТНЕС залата на училището накуп с уредите?????


24 Януари 2018 23:44 | Въйй
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лилито май доста се е притеснила и има за какво! Щом си поръчва коментари под статията, може би платени с откраднати пари! Но с тези Камикадзета около нея...


24 Януари 2018 23:54 | Учител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на тези родители! Така се възпитава на ценности. Възхищавам се на достойнството им. Живеем в правова държава и трябва да се борим за правата си. По този начин да възпитаваме и децата си. Браво!


24 Януари 2018 23:59 | Морал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много тъжно, че някой позволява в коментарите си да намесва деца и то с обидни квалификации към тях. Жалко и тъжно! Ясно е, че са приближени на Стоянова, но се моля да не е от подчинените й..... Не ми се иска да вярвам, че има такива зли хора около децата...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар