Дело с висок обществен интерес! Експертиза отложи делото по казуса „Зашев и бившия гл. арх. на Благоевград В. Тинчев“

20 юни 2019 12:10   4 коментара   7578 прочита


Експертиза, която все още не е изготвена, отложи делото по казуса „Зашев и бившия главен архитект на община Благоевград Васил Тинчев“. Делото бе насрочено за днес в Административен съд Благоевград, където трябваше да се представи експертиза от новоназначеното вещо лице арх. Васка Рачова. В средата на май тя бе определена на мястото на Анушка Костадинова. Задачата на арх. Рачова бе да разгледа материалите по казуса „Зашев“ и да изготви експертиза. Поради неоформено становище, делото бе отменено.

Припомняме, че делото е с широк обществен интерес. То се отнася за жалба на благоевградчанина Райко Зашев срещу издадено разрешение за строеж и одобрен ПУП на сграда, която се строи от „Аруба Груп“, представлявана от съветника Андон Тодоров.

След жалбата на Зашев и по повод издаденото строително разрешение за сградата, бе уволнен главният архитект на община Благоевград Васил Тинчев. При проверка на Общината, е установено, че арх. Тинчев е завишил разгънатата застроена площ на обекта със 120 кв. м, без площта на кулите, от което следва придобиване на по- голяма печалба за инвеститора и заинтересованите лица. Именно това завишаване на параметрите и издаденото, след това разрешително са предмет на съдебния процес.

Предстои, до следващата насрочена дата от Административен съд, да бъде представена независима експертиза, която да даде яснота по казуса „Зашев- Тинчев“.

К. Тодоров


Още за: дело   казус   Васил Тинчев   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
20 Юни 2019 13:09 | Ина
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Научете се най-после ! РАЗГЪНАТА ПЛОЩ, А НЕ РАЗГЪРНАТА !!


20 Юни 2019 20:42 | Никола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има и чесънчета :)


21 Юни 2019 11:04 | Никола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има и неграмотни чесънчета в сайтчето.


05 Юли 2019 19:37 | чката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не. Ви. Ли. Омръзна. Да. Баламосвате. Малките. Хорица. Ке. В. Село. Благоевград. Има. Закони. Сиреч. Пакет. Обществен. И. Уловка. Те. Са. Незабравими. Създадена. Игра. От. Хора. По. Хора. Старото. Хи. Хи. Хо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар