Дефиле на редки домашни животни организират в симитлийското село Крупник

22 декември 2012 11:21   1 коментар   29978 прочита


Редки домашни видове животни от старите породи излизат на парад в неделя, 23-ти декември от 10.00 часа. Расови коне, крави, кокошки, петли, зайци, прасета... ще се съберат на едно място в полето край село Крупник, община Симитли. Инициативата е стопани от село Крупник, които наскоро учредиха Асоциация за домашни животни.

Целта на асоциацията е запазване на старите породи домашни животни. В асоциацията членуват и експерти от ресорните министерства. Асоциацията ще даде възможност на стопаните занапред да кандидатстват и за европейско финансиране за отглеждане, развъждане и съхранение на породите от едно време.

Е. Павлова


Още за: животни   инициатива   парад   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
22 Декември 2012 19:32 | Българина
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Добра инициатива. Време е за възобновяване на животновъдството ни. Беше престъпление да се унищожи и виновните трябва да носят отговорност. Забравихме българските месни продукти, БДС. Внасят се само дълбоко замразени, с изтекли срокове на годност, но с нови опаковки и срокове... за глупавите и наивни, доверчиви българи-за салами и кайми, за ресторантите. Когато гърците колеха кравите поради болестта"Луда грава", нашите тарикати им дадоха акъл, да унищожават с протоколите само главите и кожите, а месото изкупуваха на ниски цени, внасяха и продаваха нелегално. Както и от др. държави се внасяха стари меса и субпродукти, влагани дори в луканките, с български имена.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар