Децата, с които се гордеем! Момче от Кочан стана звезда в училищното първенство по футбол на САЩ

03 януари 2018 12:45   7 коментара   82908 прочита


Футболен талант от Кочан не спира да вкарва с училищния отбор на "Пен Арджил" град Уинд Гап/щата Пенсилвания/. Стивън Камбуров е голямата звезда на училищното първенство не само на щата Пенсилвания, но и на първенството между отделните училища в САЩ.

Ученикът е в 11 клас и за първа година е в училищния отбор на "Пен Арджил" град Уинд Гап. Благодарение на головите си умения, школото за първи път в своята история се класира на финал на училищното първенство на САЩ. През сезона отбелязва рекордните 30 гола, за което получава наградата най-добър голмайстор. Избран е и за най-добър нападател на годината и най-полезен играч/MVP/ за 2017г.

До миналата година игра за друг отбор "Кейстон" с който става шампион на щата Пенсилвания. Преди да замине със семейството си в Америка, Стивън учи в СУ,, Христо Смирненски" в село Кочан и става шампион на област Благоевград през март 2014г. в училищното първенство.

Месец по-късно отборът става и Зонален шампиони в гр. Елин Пелин след победи срещу отборите на Пазарджик, Перник и Кюстендил във финалния турнир. Стивън е капитан на отбора и топреализатор. Същата 2014 г. става голмайстор на турнира за купата на "Кока-Кола" в гр. Благоевград със 16 гола/ три от тях при победата на Кочан над Благоевград с 3:2/.

От 2015 година живее в САЩ и вече впечатлява с уменията си футболните специалисти отвъд Океана. Стивън е племенник на учителя по физическо възпитани и спорт в СУ,, Христо Смирненски" Динко Кумбаров. Реализаторските умения на Стивън му осигуряват не само индивидуални награди, но и помагат на отбора да печели шампионати.

Към футболният талант от Кочан вече има интерес от страна на водещи футболни школи в САЩ. Мнозина предрича бляскаво бъдеще на Стивън, който по всяка вероятност ще продължи кариерата си в Колежанското първенство на САЩ.

Марти Кирилов


Още за: талант   отбор   звезда   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
03 Януари 2018 23:11 | тома
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Успех на момчето!


03 Януари 2018 23:24 | Емигрант
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

България за съжаление пропъди талантливите деца да се доказват в чужбина.


04 Януари 2018 09:52 | Българин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Нека не слагаме под общ знаменател всички. От Кочан и селата наоколо напуснаха и много, които може да се нарекат - измет. Разни ТИРАДЖИИ, ШОФЬОРИ, КРАСТАВИЧАРИ, ПИЦАРИ И Т. Н.


04 Януари 2018 11:15 | НЕВАДА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Едно голямо браво на това момче! Бий за да те уважават!


04 Януари 2018 15:09 | Кочан
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Стив, ти си нашата гордост!


04 Януари 2018 17:54 | Гоце
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хубаво би било по-често да четем такива новини, пък било то и за момче в чужбина. Все пак е българче и заслужава адмирации. Дано има късмет и да пробие в големия футбол.


04 Януари 2018 21:55 | Памплона
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кочанските емигранти от Памплона/Испания/ поздравяват Стивън и му желаят още много успехи на футболния терен! Никога не забравяй, че си тръгнал от Кочан!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар