Деца учиха как се гасят горски пожари в „ДГС Сандански”

10 юни 2021 15:44   2 коментара   2419 прочита


Три паралелки ученици от 3-ти клас на ОУ „Христо Ботев” – гр. Сандански участваха в проведения на 9 юни урок на открито, посветен на грижите и опазването на горите на България.

По традиция всяка година териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Сандански организира срещи и беседи с деца, на които обучени горски педагози по занимателен начин ги запознават с дейностите на лесовъдите за съхраняване на зеленото богатство.

На прага на лятото акцент във вчерашната среща бяха грижите за опазването на горите от пожари и превантивните мерки за недопускането им, представени от сертифицирания горски педагог Люба Караянева. „Най-интересната част за децата беше последвалата демонстрация за работа със специализиран противопожарен автомобил на „ДГС Сандански”, с който горските служители реагират на сигнали за запалвания в горите.

Всяко дете нямаше търпение да изпробва пръскачката с вода, с която потушаваме огъня”, коментира директорът на стопанството инж. Симеон Ефремов. По думите му към момента ситуацията е сравнително спокойна, но трябва да се вземе под сериозно внимание, че навлизаме в активен пожароопасен сезон. Затова призивът към гражданите е да бъдат особено внимателни при боравене с огън на открито и при посещения в горите. 10 юни 2021 г.


Още за: деца   Сандански   пожари   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
10 Юни 2021 16:54 | Оставка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Оставка Ефремов, долу всички от хунтата ГЕРБ, вие унишожихте гората с вашите партньори от ДПС


11 Юни 2021 11:35 | Браво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар