Деца се топят с доноси в “Пирин Фолк”, декласираха участник

12 август 2020 17:17   1 коментар   6160 прочита


Деца се топят с доноси до организаторите на “Пирин Фолк”, за да се прецакат за участие във фестивала. Заради такъв сигнал преди броени дни варненецът Донко Марков бе декласиран и от двата конкурса – за изпълнител и за авторска македонска песен, които ще се проведат на 28, 29 и 30 август в Летния театър в Сандански.

[Връчват нова награда на IV-то издание на “Детски Пирин Фолк” в Сандански]

Връчват нова награда на IV-то издание на “Детски Пирин Фолк” в Сандански

За първи път на IV-то издание на “Детски Пирин Фолк”…

на 04.08.2020

Причината е, че е в нарушение на регламента, според който трябва да има навършени 16 г. в деня на форума, а той ще ги направи след близо 3 месеца, съобщава “Телеграф”

Майката на момчето Ваня Маркова, която също е известна народна певица и вокален педагог, първа проплака от доноса в социалните мрежи. “Това е писмото на “доброжелателя”, който се е нарекъл Стефан Станчев, адресирано до Ненчо Касъмов, директор на фестивала, което е за елиминирането на Донко Марков. Ще се удави в злобата и завистта си”, публикувайки доноса.

“Ние не сме крили рождената му дата при подаване на заявките за участие. Освен това те знаят кога е роден още от 2017, когато Донко Марков спечели първия “Детски Пирин Фолк”. Нямаше нужда да му устройват такова унижение, защото той не заслужава подобно отношение”, пише още Ваня Маркова.

Организаторите от “Фен Фолк тв” обаче веднага я обориха, като публикуваха видеото от селекцията на 11 юли, в което момчето на няколко пъти твърди, че е на 16, даже казва, че е нямало търпение да ги навърши. „

“Нямаме законовото и морално право да направим компромис за един участник за сметка на всички останали. Не приемаме и отказа от отговорност за случилото се от страна на семейството на Донко, опитите да се изопачават фактите и да се петни името на фестивала “Пирин Фолк”. Донко Марков е изключително талантлив и можещ млад изпълнител, но той не е единствен и наша морална отговорност е да даваме равен шанс на всички. Правилата са, за да се спазват”, коментира случая Ненчо Касъмов.

1 коментар
13 Август 2020 17:27 | �� ����� �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какъв донос какви 5 лева, след като участникът е излъгал за възрастта си, за да участва на фестивала. А нахалната му майка дори обижда детето, което е подало сигнала. От малки растат в такива семейства и се научават непочтено да действат в живота, като родителите си. За съжаление такива лекенца с години оформят народопсихологията на българите и съвсем не са малко. Затова и у нас се просперира с лъжи, непочтености и корупция.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар