Даряват 10 001 плодни и декоративни дървета на хората от Петрич и региона

01 декември 2021 14:18   3 коментара   6948 прочита


Гората.бг ще дари 10 001 плодни и декоративни дървета на хората от Петрич и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

 Ще подаряват приоритетно плодни - череши, сливи, дюли, ябълки, арония, както и явори, борове, дъбове, липи, смърч, акация и др.

 Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България до 2025 г. (вече сме засадили 1.5 милиона) и ще направим Петрич и региона по-зелени, красиви и чисти.

 Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На земята с всички!

 От 11:00 ч. Ви чакаме в Градски парк Петрич:

 Повечето фиданки са 40-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, аронията и дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са). Размерите варират.

 Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

 Да, ще може да получите и повече от едно дръвче . Да, 10-20-30 и повече, стига да ги засадите законно и да се грижите за тях.

 Ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

 С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. Предоставените дръвчета не са предвидени за финансиране в одобрени проекти, подпомагани от фондове на Европейския съюз, както и по програми.
5. При възможност ще ни изпратите снимки от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качите директно в нашата група: Гората.бг - група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

 Бъдете здрави, добри, щастливи и засаждайте повече дървета!

 ВАЖНО: Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки - няма да има събирания на повече от 20 души, ще има еднопосочно движение, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.

Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития, пишат от общинска администрация Петрич.

 


Още за: дървета   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
01 Декември 2021 16:49 | Виздол
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добра инициатива .


01 Декември 2021 20:23 | ПЕТРИЧ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО


02 Декември 2021 09:23 | IT
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Страхотна инициатива, дано и общината да се включи и да се възползва от дръвчетата и да направи нещо хубаво по отношение на озеленяването, вместо да се чуди кое дърво да отреже.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар