Даниела Савеклиева: Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи

14 февруари 2020 17:11   6 коментара   7889 прочита


България е търсена туристическа дестинация в Израел, особено съм доволна, че Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи. Това каза народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева по време на посещението си на  Международното туристическо изложение IMTM (International Mediterranean Tourism Market), което се провежда през месец февруари всяка година в Тел Авив, Израел.

Даниела Савеклиева бе част от официалната българска делегация, която представи страната ни на престижния форум, в качеството си на зам.-председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм. „IMTM е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел.

По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители”, уточни народният представител.

Тя подчерта, че интересът към България от израелските туристи през последните години нараства, като усилията са насочени да се представи широката палитра от възможности на страната ни за практикуване на целогодишен културно-исторически и балнео и Спа туризъм, в съчетание с вече утвърдения на този пазар традиционен летен и зимен продукт.

„За миналата година регистрирахме 245 хиляди туристически посещения от държавата Израел в България, което показва устойчивост на туристопотока. Тази година на българския щанд на изложението участваха четири общини - Варна, Банско, Столична община и Стара Загора и 6 туристически фирми. Участието на общините в такива прояви води до нарастване броя на туристическите посещения.

Пример за това  е община Банско”, каза още Даниела Савеклиева. По време на посещението в Израел народният представител от Благоевград участва и в Световната конференция по дигитализация, киберсигурност и нови технологии 2019 OurCrowd Global Investors Summit. „OurCrowd е глобална платформа за инвестиране на предприятия, която дава възможност на институции и лица да инвестират и да участват в нововъзникващи компании.

Идеята е постижения от всички сфери на науката да се използват за подобряването на качеството на обществения живот. Форумът дава възможност на бизнеса да бъде още по-обединен, още по-свързан”, коментира Даниела Савеклиева.


Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
14 Февруари 2020 17:44 | Иво
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

ЕЛАТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ БЕ НАЙ СКЪСАНИТЕ ПАПУАСИ ТОВА АКО СА ТУРИСТИ МАНИ МАНИ


14 Февруари 2020 17:44 | Иво
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ЕЛАТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ БЕ НАЙ СКЪСАНИТЕ ПАПУАСИ ТОВА АКО СА ТУРИСТИ МАНИ МАНИ


15 Февруари 2020 15:35 | ���������
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бивш комунист, бивш негър и бивш гербаджия има ли? Та и Таня Станчева! И преди, и сега... А къде е банският гербер Мацурев да представи Банско, та тая очиларка Савеклиева? Какво я свързва с Банско? Говори се, че Сашко вече не е от ГЕРБ и сега обикаля касабата, за да събира избиратели за другите избори. Май го харесва в София? Пък и "Съединението прави силата".


15 Февруари 2020 16:05 | ���������
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Маани я тая осеновска помакиня! Погледнете в какви гащи се е навпала. Модерна циганка-нема що!


15 Февруари 2020 18:17 | 112
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Таня Станчева????? Докога?????


16 Февруари 2020 13:46 | ���������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А къде е Мацуревият гол охлюв, бре? Нали той е от Банско, а не Савеклиева. Или той започна предизборната си кампания? Почна совалките по района, че герб няма да го подкрепят, защото работѝ срещу Икономов. Да не го е страх: този път ще го подкрепи управляващата коалиция в Банско, защото той упорито работѝ за тях.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар