Да си лекар по призвание! Стринката на ексминистър Т. Трайков, д-р В. Донева, чества 80 -г. юбилей с колегите си в отделението по физиотерапия на МБАЛ Благоевград, където и до днес работи

30 октомври 2020 12:33   3 коментара   9212 прочита


Да си лекар е призвание. Това доказва 80- годишната д-р Вера Донева, специалист в отделението по физиотерапия и рехабилитация на МБАЛ Благоевград,която   празнува юбилея си  с колежките си в отделението,където и до днес работи. Работи неуморно, рамо до рамо с младите, окрилявайки ги с пословичната си работоспособност, мъдрост, житейски и професионален опит.

Леля Верче, така я нарече бившият министър на икономиката Трайчо Трайков,. който е нейн племенник, и който във фейсбук я поздрави за деня на лекаря с преклонение пред всеотдайността и куража и да работи все още като лекар в Благоевград, и то в момент, в който болниците изпитват  остър недостиг на квалифицирани кадри.

Женският екип в отделението по физиотерапия и рехабилитация в областната болница е истински щастлив, че д-р Донева е сред тях, за да им помага, за да ги съветва и предава дългогодишния си опит. "Всички много я обичаме", казват колегите и, които и спретнаха незабравим празник за рождения  ден и 80- годишен юбилей.

А д-р Донева пък им отвръща с всеотдайност и истинска майчинска грижа както за тях, така и за многобройните си пациенти. Истински боец е д-р Донева. Израснала в дом за сираци, станала свидетел на боледуването и смъртта на родителите си, Вера Донева посветила живота си на мечтата да стане лекар. И успяла. Станала лекар.   

Срещнала любовта в лицето на д-р Трайков, личен лекар на  село Рупите, който е чичо на бившия министър Трайчо Трайков, и се омъжила за него. Десетилетия работа с грижа за здравето на хората, белязали животa на д-р Донева.

10 години след пенсионирнето си тя решила, че все още им сили да помага и се върнала в болницата. И днес 80- годишната д-р Донева предава  опита си на по-младите си колеги в болницата, а те и отвръщат с много обич. С преклонение, макар и със закъснение, честитим юбилея на д-р Донева и и пожелаваме много здраве и сили. Бъдете горда със себе си, д-р Донева. Такива като ВАС са пример!   Честит юбилей!

Сн. Д-р Донева / в средата / с колегите си в отделението на благоевградката болница 
П. Петрова   


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
30 Октомври 2020 13:49 | Кирил
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това ли е лекарката, която някои медии твърдят, че не съществува, само защото не са могли да я открият? ;


31 Октомври 2020 19:36 | хан Кубрат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

При 6 човека на снимката, коя е в средата не мога да разбера???


01 Ноември 2020 07:56 | до хана Кубрат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

На шурата шуранайката...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар