Д-р Владимир Таковски беше отличен като „Лекар на годината“ от БЛС

18 октомври 2019 11:43   5 коментара   7116 прочита


Благоевградският хирург и кандидат за общински съветник от Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) д-р Владимир Таковски беше отличен със званието „Лекар на годината“ по време на годишната церемония за връчване на престижните награди на медицинската гилдия.. В навечерието на Деня на българския лекар, който отбелязваме на 19 октомври, Български лекарски съюз награди специалисти от различни области.

Д-р Владимир Таковски беше награден с почетен знак и грамота като най-добър лекар за 2019 година на територията на Благоевградска област. Д-р Таковски е дългогодишен хирург, спасил живота на стотици хора. Завършил е Медицинска академия - София. Специализирал е „Коремна хирургия” в МА - София, „Детска хирургия” в Пирогов и „Онкохирургия”. Началник е на Хирургично отделение в Специализирана болница за активно лечение по онкология – Благоевград от нейното създаване. Преди да заработи в онкологията, д-р Таковски оглавява хирургичен корпус към МБАЛ - Благоевград.

„Много благодаря за признанието, което получих от колегите от Български лекарски съюз. Но трябва да кажа, че по-голямата награда за нас лекарите са пациентите, на които сме успели да помогнем. Ето това на мен лично ми носи най-голямото удовлетворение. “, коментира след церемонията д-р Владимир Таковски.

Званието „Лекар на годината 2019“ отиде при проф. Пламен Панайотов - началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна и преподавател в Медицински университет – Варна.

По време на събитието бяха наградени изявени лекари в различни области от цяла България. За първи път БЛС връчи и три специални награди. Едната от тях е посветена на инициативата “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много “добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен.

Наградите на отличените лекари за 2019 г. бяха връчени по време на стилна церемония в София от министъра на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, г-жа Жени Начева - зам. -министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване в НС, председателя на БЛС д-р Иван Маджаров.

П. Попов

5 коментара
18 Октомври 2019 11:53 | Светлана
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Браво докторе, много години още да помагаш!


18 Октомври 2019 12:23 | Костадин
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Доктор Таковски честито! Да си жив и здрав дълги години!


18 Октомври 2019 12:44 | пациент
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

той преди над 4 г ми спаси живота. Господ да му дава здраве и на него.


18 Октомври 2019 12:57 | Юлия
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Честито.. Доктор. Таковски Вие го заслужавате, бъдете жив и здрав!


18 Октомври 2019 13:13 | инж Веселински
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Браво на доктор Таковски. Заслужено признание. Ще гласувам за вас.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар