Д-р Кунчев: Проверяваме джипита в Благоевград за фалшиви бележки за имунизации

28 март 2019 14:06   1 коментар   3213 прочита


Проверяваме около 5-6 случая от Благоевград и София за фалшиви бележки за поставени имунизации, заяви за „Здравей, България“ по Нова тв д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

След като се въведе изискване за получаване на детски надбавки с бележка за поставена ваксина, чувствително се е вдигнала покриваемостта на имунизациите. Известно е, че има натиск от ромските общости върху личните лекари за издаване на фиктивни бележки,пише24 часа.“Призоваваме личните лекари да признават, ако имат затруднения за провеждане на имунизацията, а не да издават фалшиви бележки“, каза д-р Кунчев.

Той обясни, че ще се правят изследвания за наличие на антитела, тъй като има случаи на имунизирани, но заболели от морбили. „Апелирам към колегите:прегледайте си списъците, ако имунизирано дете се разболее, на другия ден сме при вас.“

1 коментар
28 Март 2019 19:28 | работодател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Започнете да проверявате и фалшивите болнични, които джипките издават безпроблемно с килограми дневно, защото ще фалират бизнесите ни! Направете така че още в деня на издаването на болничните работодателите да могат да поискат проверка, дори да си платят за това! С години този огромен проблем се неглижира!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар