Д-р Й. Руйчева единственият педиатър в региона с втора специалност

05 януари 2011 00:12   13 коментара   42697 прочита
Й. Руйчева
Й. Руйчева


Й. Руйчева

Завеждащият отделението за новородени към благоевградската болница д-р Йорданка Руйчева от декември 2010 година е с втора специалност - по неонатология /специални медицински грижи за новородени/. Тя вече има специалност по педиатрия /детски болести/ с над 15-годишен опит е, има и квалификация по трансфонтанелна ехография.

Д-р Руйчева е единственият специалист по детски болести в Благоевград и региона, който има специалност по неонатология и в същото време може да я практикува, съобщи зам. директорът по лечебната дейност и завеждащ АГО д-р Огнян Митев.

Той поясни, че основни пациенти на д-р Руйчева в отделението по неонатология са новородените, които се нуждаят от специални медицински грижи заради тяхната недоносеност, ниско тегло при раждане, вродени малформации, сепсис и други.

През изминалите 5-6 години се наблюдава бързо развитие в интензивното обгрижване на бебета, сега възможността за оцеляване имат с тегло близо 1000 грама и повечето от тях имат нормално невро-психическо развитие.

Заедно с д-р Руйчева интензивни грижи за новородените полагат и педиатрите с висока професионална компетентност д-р Райна Калпазанова и д-р Миткова, д-р Емелина Жостова и специализантката д-р Петранка Груева.

За новородените се грижат близо 15 медицински сестри.

13 коментара
05 Януари 2011 08:35 | ДОКТОР
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Д-р Руйчева - честито! С пожелание за много ползотворна работа, което означава, че ще има много раждания, много бебета, много щастливи моменти! Желая ти и много здраве за да се грижиш за най-свидното нещо на този свят.


05 Януари 2011 10:16 | пенити
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво !!


05 Януари 2011 10:45 | майка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Честито, Д-р Руйчева! Да сте жива и здрава и все така добре да се грижите за децата ни!


05 Януари 2011 18:08 | Вера-Петя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Честито, Д-р Руйчева! Вие сте страхотен професионалист! С пожелания за много професионални и лични успехи!


05 Януари 2011 20:13 | SA
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Браво, тази докторка е невероятна лично моето дете е било под нейните грижи, Поздравления от САЩ. Само в статията има някаква грешка Калпазанова още ли се води докторка???? тя е касиерка. :))))


06 Януари 2011 00:55 | майка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вестник струма да си провери информацията. Много други педиатри имат втора специалност. А за да работиш в неонатология е задължително да имаш такава, особено ако си завеждащ отделение, в противен случай по новите стандарти трябва закрият това отделение. "Професионализма "стига до кабинета и направленията. Мобилен телефон не вдига, а ако вдигне си отправен в "спешен център", други да помагат, защото не била в града. Аман от самозвана докторка. Баста!


06 Януари 2011 01:05 | познавач
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Умори децата от антибиотици! Няма дете лекувано с други лекарства. Страх лозе пази! Ако я попиташ нещо, пълни глупости ти обяснява. За повишена температура от 38 гр. предписва лекарства. Така че втората специалност ще е като първата. На добър час!


06 Януари 2011 01:11 | любовник
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не знам каква лекарка е, но е пълен боклук.


06 Януари 2011 15:59 | Светулка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Наистина съсипва бебетата с най-различни излишни антибиоттици, измисля им някакви въображаеми инфекции, за които в София лекарите и се смеят. Използава базата в отделението и ни карта да ходим там за да извършва частните си платени прегледи, а няма право на това. Една от най-алчнитв докторки. Жалко.


07 Януари 2011 10:40 | майка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най-добрата докторка децата не се стресират от думата доктор когато ходят при нея и никога не е повишила тон или не е направила физиономия затова, че си водим децата през ден. Страхотна е успех на д-р Руйчева дано да бъде все така всеотдайна.


07 Януари 2011 16:50 | Майка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

светулке в София Д-р Руйчева е най-уважавания лекар от Бл-д. И като толкова много разбираш от инфекции, защо ходиш на лекар, а не се лекуваш сама. И като си толкова сигурна че ти е взела пари за преглед си напиши името, защото не си светулка, а невестулка.


19 Юли 2011 15:01 | Нора
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

аз родих дъщеричката си в АГО Благоевград и имаше инфекция получила се от това че бе нагълтала от околоплодните води Искренно съм благодарна на д-р Руйчева за вниманието което обарна на детето ми и за грижите които продължава да полага и до сега Много е толерантна и към децата и към майките, Никога не ме е върнала или пък пратила на спешното званяла съм и по всяко време и винаги е отговаряла много добър педиатър и професионалист


10 Юли 2012 14:15 | maika 1
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

всеки си има мнение тази докторка е супер аз съм много доволна да е жива и здрава за да се грижи за децата ни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар