Цяла седмица Разлог празнува 102 години от Освобождението си, 24 октомври е денят на града

15 октомври 2014 15:37   4 коментара   8274 прочита


С едноседмични прояви Разлог отбелязва 102 година от Освобождението си. На 24 октомври е празника на Разлог - един от най-красивите градове в България. Празничната програма ще започне в 10. 30 часа на 24 октомври с официален ритуал по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и на Разлог, полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Тържествена Света литургия ще бъде отслужена в църквата „Св. Благовещение” в града. Празничен концерт и пищна заря ще зарадва жителите и гостите на планинския курорт. Концертът започва в 17:45 часа, участие ще вземат Неврокопския ансамбъл и деца от Младежки център - град Разлог.

Близо седмица по-рано на 18 октомври ще се проведе Финален етап на 4-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли 2013-2014г. От 11 часа на централния площад събитието ще събере групи от Разлог, Добърско, Асеновград, Пазарджик, София, Кюстендил и Симитли. Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България / Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства ОФИЦИАЛЕН Партньор на ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

На 19 октомври от 11:00 часа на спортна база "ДВАЛ" (терена около бившето КЦХ) ще се проведе Киноложка изложба на „Българско Овчарско куче” Разлог 2014г.

В програмата за празника на Разлог са включени още представяне на книги, регионален турнир по тенис на маса за средношколци, шахматен турнир в 7 кръга с участници от Разлог, Петрич, Гоце Делчев, Хаджидимово.

Театрални постановки за малки и големи съпътстват празника на Разлог. На 9 октомври бе изиграна постановката „Село, село пусто село” по Чудомир. Сега предстоят детска театрална постановка - музикална приказка „Лудориите на Котаракът в чизми” на Благоевградски Драматичен Театър и постановката „Как Писат Тричко не се ожени за Царкиня Кита, с китка накитена”. Те бъдат играни в големия салон на читалището на 20 октомври, съответно от 11:30 часа и от 19:00 часа.


Още за: ритуал   знамена   съюз   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
15 Октомври 2014 16:52 | кокарача
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Фолклорно-чобанска програма, съпроводена с мазни усмивки...


15 Октомври 2014 20:55 | Бончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А 3-ти март ке празнуваме ли?


16 Октомври 2014 09:12 | До редакцията
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Уважаеми журналисти от Struma. com!

Не принизявайте Вашата професия, не подценявайте труда си като давате думата на хора с не дотам добро психично здраве. Премахвайте всички коментари, които нямат връзка с дадена тема или тези, които прокламират едно и също, изцяло некомпетентно и неграмотно мнение по 100 пъти под всяка статия и във всеки новинарски сайт. Вие сте първенци в новините, останете си такива, но си пазете нивото на сайта.
Успех!


16 Октомври 2014 09:21 | ht
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Премахването на коментари се нарича цензура...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар