Чудо невиждано! Скали от чорапогащи в канализацията на Благоевград, 2 седмици ВиК вади тонове боклуци 

13 август 2022 09:09   30 коментара   32508 прочита


Скали от чорапогащи в канализацията на Благоевград, това откриха работници от ВиК Благоевград, които вече 2 седмици почистват в района на бившия текстилен комбинат. Мястото системно се затлачваше, а сградите в съседство се наводняваха при всеки проливен дъжд. Работещите измъкнаха тонове боклуци, а в последните дни разбиват със специална техника скали от чорапогащи, примесени с всевъзможни други боклуци.

Според ВиК специалистите на място, чорапогащите се озовали там от цех за производството, които вече не съществува. Запознати разказват, че ядосани на работодателя си, заради неизплатени заплати, работниците на цеха изхвърлили стотици кашони с чорапи и чорапогащи, без да си дават сметка за последствията първата седмица от почистването бяха изхвърлени тонове боклуци, попаднали в канала от текстилния комбинат.

Купчините буквално шокираха всички, които минават оттам. "Продължаваме да почистваме канализацията и на други проблемни места в Благоевград, заяви директорът на ВиК Валери Миков. Според него приоритетно трябва да се почисти канализацията на бул. "Св. Димитър Солунски", в района на ж. п гарата, където при дъжд се образува езеро и това е така от години. Затова следващият обект за чистене е именно срещу гарата. 
П. Попов 


Още от: Общество

Принтирай статия
30 коментара
13 Август 2022 09:53 | Някакъв
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Град от селски тип. Дори името му е извратено.


13 Август 2022 10:12 | Мая Паунова
Оценка:
22
 (
28
 гласа)

Същата ситуация се получи, в умален мащаб разбира се, блока в който живея. Откакто в него си купиха жилища селяни от санданските села, канализацията започна да се запушва. При почистването се извадиха купища чорапогащници, дамски превръзки, мокри кърпички, вестници! Оказа се че тези "хора" ги мързи да си хвърлят боклука и го правят в тоалетната. Проблемите започнаха с тяхното населване в блока. При разговорите с тях те ни казаха че са свикнали да хвърлят боклука в НУЖНИКА. Нужно е ВиК да организира кампания за образоване на тази извадка от хора с произход от село относно ползването на тоалетната, функциите на канализацията и др комуникации.


13 Август 2022 10:31 | Разбирач
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Ти се радвай че са от санданските села. Защото може и да са доспатските села.


13 Август 2022 11:53 | Някакъв
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

В Сандански положението също е много зле. Преди 60 години селяни са се заселили в града и сега трето поколение селянки се прави на много важно. 19-годишни момичета се държат като старици или лесбийки, не поглеждат мъже, но дефилират с кученца по главната улица. Няма "здравей", няма "добър ден". Никога. Злобни и прости са, но са татуирани и пушат от наргиле. Това общество отива по дяволите.


13 Август 2022 12:32 | преминащ от тук
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

То олигофренията ходи по хората, но като че ли най - добра почва намира при "насадените в Благоевград селяни и селянки", които се бият в гърдите, че са граждани в един прекрасен град, а на практика са долнопробни селяндури със селски манталитет.


13 Август 2022 12:50 | Благоевград
Оценка:
-7
 (
25
 гласа)

Благоевград е било и винаги ще си остане село, нищо по-различно не очаквайте


13 Август 2022 13:11 | Fuuuuu
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

До Благоевград.
Джумаята беше прекрасен град, преди Причкапов да почне да ни готви за "корпуса". С ужас си спомням как разкопаха и разбутаха централната част и в града се изсипаха хора от целия окръг за светлото строителство и мечтаното "гражданство". Ако си спомняш за да станеш гражданин на населено място, трябваше да си се родил в него. Е тогава го отмених. Това, което си имаме в момента е релзултатът. Да Джумаята приличаше на "село"... зелен, чист, спретнат. Хората се познаваха, "братята" от махалата не минаваха отсам Бистрица, никой не крадеше парите оставени на праговете ни за "Млекаро". Колко добре щеше да е да си останем село от този тип.


13 Август 2022 13:25 | Джумая анализатор
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Благоевград имаше 6 градски библиотеки пюс една окръжна които бяха препълнени с четящи хора, имаше театър който не отстъпваше на столичните, Имаше над 10 книжарници пред които се извиваха опашки за книги. Имаше работещо Читалище, два киносалона. Всичко това вече го няма, децата ни вече се преселиха в София и градовете на Европа. Селският вид го направиха пристигащите след отмяна на закона за жителството граждани от селски тип. Това, плюс растящата циганизация на тези приходящи от селата хора унищожи града. Тези хора са податливи към най грубите посегателства срещу културата като чалгата и циганската музика. Но най голям проблем е поколението което расте след тях!


13 Август 2022 13:48 | др. Доков
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Грешка, четири киносалона с лятното кино, два музея. И дух на град!


13 Август 2022 13:58 | НОРМАЛНОСТ
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

И кой попита хората дали да се даде лятното кино за поредната кооперация ... Причкапов да отговори, защо го даде. Да не говорим за спортната зала, построена по негово време ... УЖАС!, няма паркинг, да не говорим за архитектура ...


13 Август 2022 14:58 | Х
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Жителство... Вие живеете в предишното хилядолетие и не можете да излезете оттам. Вероятно не можете да възприемате, че светът не стои на едно място.


13 Август 2022 15:43 | до жалещите Джумаята:
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Не плачете, сега пък си имате ПУЦ-ЮЗУ-то, пълно с приоданци, изгонени от Софията и други университети, управлявано вече четвърт век от математическа мафия, “разцъфнала“ сега с най-уродливото си, крадливо и бездарно превъплъщение БоЮр, което и в пенсионна възраст не пуска кокала и бълва “калинки“, налазващи административното дърво на държавата и приближаващи нейния край!


13 Август 2022 16:14 | адвокат Делирадев
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Няма град без да съществува духа на гражданите и техните предци които са го създали! Замислих се за Паметника на незнайния македонски четник- открит 1933г по повод честването на 30г Илинденско преображенско въстание от скулпторите Киселинчев и Шиваров. Разрушен след Преврата на 9 септември 1944г. Не е изгубен духа на Благоевград след като има граждани които активно работят за неговото въстановяване!


13 Август 2022 16:30 | сигнал
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

да почистят и на Даме Гпруев канализацията, при всеки по-силен дъжд тук става море, пълнят се магазини и търговски помещения с вода, която после с месеци създава влага на сградите.


13 Август 2022 16:34 | Иван Сербезов
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Град който датира своята история от 200 години преди Христа е преживял повратностите на Историята. Необходимо е ние като негови граждани да се преборим с некадърните номинации на политическите партии за кметове и общински съветници-списък от Безродници които го доведоха до незавидното му настояще. Децата на Благоевград трябва да имат достъп до добро и качествено образование. Трябва по-скоро да бъде закрит ЮЗУ като пример какво става с Храма когато в него се допуснат търговците на знания и дипломи! Чест и уважение към всички почтени хора в Благоевград!


13 Август 2022 17:16 | Хахааха
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Хахаха, дошли били селяните от Сандански и им запушили канализацията, хахаха, бил модерен град, духът на джумаята, било спокойно, то така беше навсякъде. Защо сте допуснали този град да стигне такова дъно? Ще ви кажа защо, защото за местенце в общината, някоя държавна работа, далавера с кмета и общинарите за някое место за строеж, закупени държавни имоти и фабрики за жълти стотинки..... И сега се оплакват, чакате некой да оправи града! Нали виждате и знаете кои така наречените бизнесмени държат града?


13 Август 2022 17:18 | Смешници
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Благоевградчани са страхливци, мишоци, които не смеят да назоват проблемите си публично, всички са с кирливи ризи и никои не смее да си каже истината, защото той е същия. Комплексари без покритие


13 Август 2022 17:51 | Санитар
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Селинджър, нали вие с умното си гласуване избирате тези отрепки! Ама устите ви зеят! Стадо крави да се дефекализира в устата ти няма да я запуши!


13 Август 2022 22:00 | Тонто
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Градът е приключил още 44-та година. После смяна на името, комунизация и селянизация.


14 Август 2022 00:37 | Точно така
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Много прав Тонто


14 Август 2022 07:38 | Благоевград
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

На пришълците дошли да живеят в града не им пука за Благоевград. Това не е техното родно место.


14 Август 2022 14:41 | ..
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А пък, тези, които са родени в Благоевград въобще не им пука, всеки се е додрапал до службичка, дава няколко помещения под наем и не му дреме. И това са джумалиите най-много 50 човека


14 Август 2022 14:54 | анализатора
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За да има традиции и ред в този хубав някога град е необходимо да има кой да ги спазва. А за да има такива - трябва да има "средна класа" в града! Да има нормално живеещи с нормална работа и доход, хора спокойни в работата си и защитени от закона и властта! Това всичко е политика. Явно просто живеещите в града (да ме извиняват някои които са с по-прогресивно мислене) не са дорасли в условията на демокрация да отсеят зърното от плявата?! Когато допуснете във властта да влизат само честни и достойни хора - само тогава града ще тръгне непред и нагоре. Така е и за страната и за целия свят.....


14 Август 2022 15:01 | анализатора
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И обратното, докато във властта биват допускани хора със съмнително криминално минало, хора доверени на разни мутри, на разни мафиоти, престъпници, било то червени или сини ( цвета е без значение - защото всичко произхожда и тръгва от БКП и нейните разклонения) - дотогава, все ще бъдете мачкани, третирани като животни, като идиоти...., просто винаги когато идва момент за избори- МЕСТНИ или ПАРЛАМЕНТАРНИ, идва и момента на изтината! Дорасли ли сме да си създадем сами демокрацията и да живеем в такава, или пак ще чакаме някой да ни я прави, и да ни "оправя"..... Кофти в цялата схема е, че от ден на ден нормално и трезвомислещите хора намаляват, просто защото или умират или емигрират... И се освобождава място за еволюция на боклуците и отрепките живеещи в Родината ни !!


14 Август 2022 16:09 | охаа
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

аз лично обожавам да троша очила, да сера върху тях в кенефа, да се избърша със салфетки, да ги хвърля отгоре и да пусна водата, не знам дали с това съм допринесъл за запушването


15 Август 2022 08:54 | Чука
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

То в тоя цех работеха само мангусти и тежки некултивирани селяци от санданския край.


15 Август 2022 10:29 | Saudi arab
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз да питам тая дебелата на гишето у ВиК с мустаците докога ще я държите там, грубянка


15 Август 2022 15:02 | !!!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Текстилния комбинат в Благоевград беше приватизиран, като много други общински и държавни предприятия от шефовете си, които 2 тухли не са сложили за изграждането им, но ги узурпираха безплатно. Такава беше приватизацията в България. Та като ги узурпираха ги отдадоха под наем, а специално текстила го узурпира Андонов и продаде половината сгради и терен върху които днес е построена немска фирма за ортези. Наемодателя изобщо не го интересува какво правят наемателите, важно е да си плащат!


15 Август 2022 16:02 | Петрич
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Що Благоевградски женски и мъжки курви идват тук да ги ебем и да им даваме канаба не е истина ..... Ама я Граждани сте, да ве еба у минетаджийте


16 Август 2022 10:14 | Пешо Келнера
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Като искахте да си останете хубаво чисто село, защо преди 50-60 години построихте заводи, фабрики... Нали някой трябва да бачка в тях. Местните не достигат и тогава идват от окръга. Заводите бяха преди пришълците, а не след това. Защото жителство се даваше когато вече си назначен на работа или ако си купиш жилище и то не веднага. Няма що да ревете, ами си изберете читав кмет и му помагайте или не му пречете. Просто бъдете ГРАЖДАНИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар