Читатели до Struma. com! Пълно безхаберие в КАТ Гоце Делчев, няма дезинфектант, хората са без маски, болницата ни е пълна, лекарите изнемогват, а народът нехае

19 октомври 2020 15:05   22 коментара   9664 прочита


Ситуацията е тревожна ,броят на заразените в областта расте. Министър К. Ангелов е на обиколка по болниците в областта ,във връзка с усложнената ситуация

"Искам да съобщя за пълно НЕ спазване на мерките за безопасност в КАТ Гоце Делчев. Няма дезинфектант, а хората се пускат МАСОВО без 
маски. Десетки скупчени хора чакат по гишета без маски и без да спазват 
дистанция, а болницата ни е пълна с болни и изнемогват лекарите. Не знам 
кой отговаря. Но вземете мерки моля", с такъв сигнал се свръза с редакцията ни Милен П, който днес е бил по работа в КАТ Гоце Делчев и е останал крайно възмутен  от видяното.

Факт е, че в Гоце Делчев болница "Иван Скендеров" е със запълнен  капацитет. Броят на заразените непрекъснато се увеличава. На снимката се вижда, как на опашката се редят хора без маски и без да спазват никаква дистанция, независимо от непрекъснатите тревожни съобщения, които  публикуваме. Ситуацията не е характерна само за Гоце Делчев, подобни случаи има и на други места, за които сме съобщавали.

Лекарите са безпомощни в момента, тъй като разпространението на заразата се дължи най-вече на чувството за отговорност  и  самодисциплина у хората. Неспазването на противоепидемичните мерки са в основата на скоростното разпространение на вируса. Благоевградска област е в челните места по разпространение на заразата.

Почти навсякъде в областта болниците са с пълни инфекциозни и пригодени ковид отделения. Лекарите се поболяват ежедневно. Потресаващ е случая в Хирургично отделение на болница "Пулс ", където се разболяха всички хирурзи. Инфекциозно отделение на МБАЛ е пълно, запълнен е капацитетът и на Вътрешно отделение в благоевградската болница. Ограничени са местата и в болниците в Петрич и Сандански.

Източници на Struma. com съобщиха, че днес през кабинетите на джипитата се преминавали  за преглед предимно деца -ученици, заразени с Ковид. Ситуацията е сериозна. Регионът пламна, областният център Благоевград продължава да е в челната тройка по броя на заразените, а здравният министър К. Ангелов днес е на  визита в региона, за да проследи ситуацията със заразата и работата на болниците. Днес Ангелов ще направи изявление от Сандански.

Очаквайте подробности. 

Вяра Иванова 

22 коментара
19 Октомври 2020 15:13 | Ушев
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Така е навсякъде
Кафетата пълни, рейсовете също, после няма място в болниците...


19 Октомври 2020 15:17 | Аз
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ето затова става въпрос. Къде е контролът на управляващите? Само на хартия ли е? И как е възможно дори и в КАТ да не се спазват мерките? Нали полицията трябва да дава пример.


19 Октомври 2020 15:24 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Вие сте много интересни хора! Като върлува обикновен грип в семействата Ви не се ли разболявате един по един .Така е и с тоя ковид където го измислиха. От обикновен грип има хора, които много тежко го боледуват. Но сега се престарават с тези числа. И може ли въобще живота да се превърне в едно бреме, който ни идва в повече вече.


19 Октомври 2020 15:25 | анализиращ
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Не си лизадавете въпроса, защо е такова поведението на хората? Ами зощото обществото прозря, че тази зараза не е това, дето управляващи и олигарси се опитваха да ни внушат/по различни причини-едните адни за властване върху хората, другите жадни за измъкване последните ни парички/. Не ни смятайте за глупави-ако бяхме се убедили, че това е сериозна смъртоносна болест, нямаше да имаме такова поведение. маже да сме с ниско образование, на все мак можем да преценяваме. А за паникьорите какво да кажа-тях ги има навсякъде и по всяко време. Те за съжаление взеха връх в говоренето.


19 Октомври 2020 16:35 | Аз
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Специално за "гражданина"-обикновеният грип не засяга всички онези системи в човешкото тяло, които засяга ковид. За обикновения грип има лечение, за ковид-не. А сега за "анализиращия"-ти не си "обществото". Не разбрах защо му е на Бойко, примерно да властва над теб чрез този вирус? Не разбрах и защо му е на някой олигарх същото, може би, защото няма друг начин да изкара пари? Какво точно трябва да се случи, за да се опомните? И поведението ви в тази ситуация не е право на избор-има въведени правила, които са задържителни за изпълнение. Точка.


19 Октомври 2020 17:49 | ***
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

На тоя пък /уж гражданин/ простите мерки му утежнявали живота. Смешко! Гражданите, по принцип знаем, какво е дистанция и лично пространство, както и знаем какво е хигиена, и не ни тежи.


19 Октомври 2020 20:09 | Доктор Психо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дългите гащи не ги е страх от ковид


19 Октомври 2020 21:30 | Шон
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Аз", ах ти гъзолизице, ах ти дребна продажна душичке, герберска подлого.


19 Октомври 2020 21:46 | Специално за Шон
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Когато човек няма аргументи и няма какво да каже, прави това, което и ти-обижда, плюе и бълва ни клин, ни в ръкав някакви трудни за разбиране изречения.


19 Октомври 2020 22:58 | Шон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аргументи и доводи от гербер-no merci. Вие не сте хира, вие сте шайка крадливи гъзолизци.


19 Октомври 2020 22:59 | Шон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Знаем, че ви е трудно да разберете сложни изречения, вие сте простовати калинки уредени на държавна хранилка.


19 Октомври 2020 23:39 | Специално за Шон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И за твое сведение, Шон-от опозицията съм. Това не значи, обаче нито, че не виждам какво се случва по света, нито, че не чувам.


19 Октомври 2020 23:40 | Коко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ами хора, то трябва ред и дисциплина, хора. Стойте на разстояние 2 метра от един друг. Дезинфекцирайте си ръцете преди да влезете в магазина с дезифенктант. Измийте ръцете и завършете продуктите и опаковките с разредена белина преди да ги слагате в хладилника. Мийте си ръцете често. Носете най-малко очила на публично място (ако имате), не пипайте лицето и очите си, може само да го правите в къщи след като сте се измили старателно. За тези които казвахе че няма КОВИД-19 - какво мислите сега?


19 Октомври 2020 23:45 | Шон
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Скоро ще сте в опозиция, освен, че си заблуден си и лъжец, като цар тиква.


19 Октомври 2020 23:45 | Хамилтън
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До по горния - мислим, че е излишна тази истерия.


20 Октомври 2020 00:15 | До Хамилтън
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мислиш, ама не е.


20 Октомври 2020 08:11 | Хамилтън
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Защо твоето мнение да е меродавно!? Слагай 5 маски една върху друга, сложи и скафандър, скрий се в мазето, не излизай от там, аз не искам да живея така.


20 Октомври 2020 09:50 | До Хамилтън
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това с петте маски, скафандъра и мазето вече отдавна се изтърка. Ставате банални. Въпросът не е дали искаш да носиш маска. Когато е задължителна-ще я носиш. Има хора в риск, които не преживяват вируса. И никой няма право да рискува живота на другия. При това просто така. Защото не искал да носи маска.


20 Октомври 2020 13:00 | Смях
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако маските наистина действат Милен няма за какво да се притеснява :)


20 Октомври 2020 14:45 | Хамилтън
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

До по горния - всеки ден, всеки коментар ти е еднакъв. Спи и с маска ако искаш, сложи си и на дупето една. Тъпанар.


20 Октомври 2020 14:45 | Хамилтън
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Кой живот рискувам бе, лольо?


20 Октомври 2020 20:09 | Хамилтън
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Оставка, тикви.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар