Чиновническо безхаберие ще остави живописно село откъснато от света! Пропадна пътят от хаджидимовското с. Тешово към с. Лъки, свлачища затрупаха площада, стигнаха до къщите

25 януари 2021 14:21   11 коментара   14872 прочита


Кметският наместник Иван Крушовски не взема мерки, общинският Л. Терзиев-също! Едно от най-красивите села в района е застрашено от тотална изолация

Свлачища, камъни и кал на площада в китното хаджидимовско село Тешово, пътят между селото и село Лъки пропадна и създава реална предпоставка за тежки пътни произшествия, това е резултатът от падналите напоследък обилни валежи.

В селото, в което вили имат известни гоцеделчевски първенци е изключително посещаемо заради прекрасната природа, чистият въздух и уникалната му черква, живеят и възрастни хора, които ежедневно са принудени да газят кал, заради чиновническо безхаберие.

Нито общинският кмет Л. Терзиев, нито местният кметски наместник Иван Крушовски вземат мерки да спасят селото от тръгналите свлачища, както и да ремонтират пропадащия път към село Лъкиq, разказаха пред Struma. com местни жители.

Огромните ями зейнали на пътя, могат да погълнат цял автомобил, и да предизвикат страшен пътен инцидент с човешки жертви. Според местните, ако не се вземат спешни мерки пътят скоро ще изчезне и село Тешово ще остане откъснато от света. В 21 век подобни гледки към българското село са срамни. А село Тешово е едно от най-живописните и интересни села в гоцеделчевско.

Дивата му природа, чистият въздух и кристално чистата вода, както и интересни постройки, свидетелстващи за славното историческо минало, го превръщат в атрактивна туристическа дестинация за множество туристи. Пътят към селото обаче е доказателство, че село Тешово е оставено на самотек от управата, които трябва да вземат спешни мерки за укрепване на скатовете и ремонт на пътя към селото, докато не е станало късно.

П. Петров

 

11 коментара
25 Януари 2021 14:36 | Тешовец
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А за безбройните камиони с дървесина какво да кажем, от 2 години всеки ден по 20 камиона по селския път, а че кметът си асфалтира до пред тях, какво да кажем!!!!!


25 Януари 2021 14:42 | 1000
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да. Основната причина да пропада пътя освен обилните валежи е и движението на тежките камиони от години, които прекарват дървесина. Този път не е ремонтиран от социалистическо време.


25 Януари 2021 14:46 | 11
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Изсякоха горите около Тешово и ето го резултата.
Огромни камиони с дърва по този път и ето го резултата.
Сега започват свлачищата .
Живописно село беше преди .


25 Януари 2021 14:55 | 111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Всички борове са изсечени около село Тешово, даже и бора до ресторанта.
Тези тежки камиони не са за този път .
Но, всеки си затваря очите и кмета, и хората в селото .
Сега тези с камионите да платят ремонта на пътя .
Около Тешово има вече само голи баири, ГОРИ НЯМА


25 Януари 2021 15:01 | 1000
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този мушмурок - кметския наместник когато дойде време за избори обещава, а през останалото време не прави нищо. Хората са оставени и без кофи за боклук, но данъци и такси смет плащат.


25 Януари 2021 15:02 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този мушмурок - кметския наместник когато дойде време за избори обещава, а през останалото време не прави нищо. Хората са оставени и без кофи за боклук, но данъци и такси смет плащат.


25 Януари 2021 15:28 | Гошо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Общинския кмет Терзиев има пари за скъпи коли, а за пътищата в общината няма. Но ще дойдат и други избори.


26 Януари 2021 08:40 | ХАДЖИДИМОВО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МИЛЬО ИМА ВИЛА ТАМ АМА КРИЕ ОТ ХОРАТА ТАМ СИ КАРА ПАЧАВРИТЕ И ПРАВИ ОРГИЙНИ.


26 Януари 2021 20:49 | Информиран
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей Милчо не се прави на луд какво си мислиш че като Бойко те пипна по рамото и вече си блаженен еее така ще ти отреже главата аго амет че ще се чудиш на складират да хванеш боклук мръсен.


27 Януари 2021 11:29 | Гого
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Инж. /мърляч/ Кр. Кулев от областта е абсолютен неграмотник пък на всичко отгоре и е певец....


29 Януари 2021 04:36 | Тешовалия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бат Богомил ке опрай нещата, той може всичко
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар