Честита пролет, хора от Пиринско! Честита пролет, България! Мислете за това, че всичко, което преживяваме ще бъде само спомен, но нормалността ще изглежда като неочаквано красив подарък!

21 март 2020 11:22   3 коментара   7935 прочита


Солидарност, Oбединение и Oтговорност -терапията, която ще ни спаси от невидимия враг!  

„Преди да заспите  тази вечер, помислете за времето, в което  ще се върнем на улицата.  Ще  се прегърнем отново, ще  пазаруваме заедно, ще си бърборим на чаша кафе с приятели и  това ще изглежда като истински празник. Мислете  за това, че  всичко, което преживяваме сега  ще бъде само спомен, но нормалността ще изглежда неочакван и красив подарък. Ще обичаме всичко, което досега ни се струваше  безполезно. Всяка секунда ще бъде ценна.

Ще плувате в морето, ще се радвате на слънцето до късно, ще гледате красиви залези, ще вдигате  тостове за здраве и късмет. Ще се върнем скоро при приятелите си, за  да се смеем, звънко.  Сила и смелост. Ще се видим скоро! ".

Тези думи на папа Франческо, отправени към целия свят, покосен от невидим, но жесток и опасен враг, вдъхват сила и кураж в тежкото време, в което попаднахме. Страхът от плъзналата зараза сковава и подтиска сетивата, мисълта е за оцеляване, за хляба, за нашите деца и родители .Коронавирусът е истинско изпитание, с което трябва да се справим с по-малко загуби, с по-малко сълзи за отишли си без време хора.

Дошло е време, в  което трябва да покажем, че сме силен и смел народ. Солидарен и съпричастен в общата болка. Време, в което здравето ни е в нашите ръце. Трябва да се пазим един друг. Като на бойно поле.. Този, който е безумец и рисково смел загива пръв. Тези, които се бият задружно ,пазейки гърбовете на другарите в боя, оцеляват. Затова в тези трудни дни STRUMA. COM  Ви призовава  да бъдем единни, солидарни, отговорни, дисциплинирани, за да продължим Здрави напред  и да се върнем във времето, в което посрещахме първа пролет без грозни маски, които скриват лицата ни и крият усмивките ни.

Днес, най-силно разбираме смисъла на думите  СОЛИДАРНОСТ, ОБЕДИНЕНИЕ  и ОТГОВОРНОСТ- това е терапията, на която всички заедно трябва да се подложим, за да победим този коварен вирус. Мислете за здравето си!

Мислете и за тези, които в приказките наричаме герои, но в реалността  се приемат за даденост,  недоплатени,  недооценени,  дори ако работят ежедневно по 20 часа, излагайки живота и здравето си на риск, грижейки се за пациентите и за тревогите на всички останали. Затова нашият поздрав най-напред е към тях :

Честита пролет ГЕРОИ, които работите в БОЛНИЦИТЕ. Бъдете здрави, защото в днешните условия вие сте Спасителите! Тези, които в приказките биват награждавани и славени! Поклон!

Честита пролет, хора от Пиринско и България! В живота е така, сменят се сезоните. След тежката зима, идва прекрасната пролет, а после лято.   Останете си вкъщи, за да посрещнем нашето лято- щастливи, усмихнати и много здрави!   Спазвайте разпоредбите и се пазете, за да може и БОГ да ни опази!

Бъдете, силни, смели, търпеливи и отговорни. Всичко ще мине...Ще издържим! Длъжни сме да издържим! Останете у дома и посрещнете здрави Първа пролет!..

Екип STRUMA. com  

3 коментара
21 Март 2020 12:20 | abv
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Браво Струма! Възхитен съм! Послушахте ме! Написахте нещо много хубаво! Премахнахте това, което ни разделяше. Поздравявям ви искрено и сърдечно! Давайте в същия дух! Успех! Нека Бог бъде с всички нас!


21 Март 2020 14:08 | Хаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А тъй поспете още малко


21 Март 2020 19:27 | Вили
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Най-накрая нещо позитивно в този сайт.
Не мога да повярвам, но ви поздравявам.
Браво!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар