Честит празник, деца! Спортен маратон, конкурси, театрални представления по кварталите и много забавления за деня на детето 1 юни в Благоевград

01 юни 2020 08:18   3 коментара   3500 прочита


 
  
По случай 1-ви юни Община Благоевград е подготвила   програма, която ще бъде през целия ден. Най- слънчевият празник ще започне от 10:00ч. с концерт на пл. „Македония“, където  участието ще вземат : 

Фолклорна група,, Бисери“, Детска вокална формация „Мая“, Балетна школа „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Божана Митова, Денс  студио „Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, Танцова формация „Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, Танцов клуб „Блясък“, с ръководител Лидия Томова. 
Водещ на събитието ще бъде актрисата и режисьор Жанет Керанова. 

Паралелно с танците и веселието на площада ще се състои и детска шоу-програма на Аниматорска група „Мини“, която е подготвила игри и предизвикателства за децата на Благоевград. 
Финалът  на празничната програма е на пл.,, Македония“- 12:00ч. 

 В 10 часа започва и целодневен спортен маратон, под надслов „ Спортувай! Бъди щастливо дете! “  в Парк Бачиново /Въжен парк/. Всички деца, които са любители на спорта, ще могат да се забавляват през целия ден, напълно безплатно. 
,,Спотувай с АК- Джордан“  също Ви очаква в Парк Бачиново /шатра до чешмичката/- от 10:00ч. - 12:00ч. 
От 11:00ч. – 12:00ч. ДФК „Орлетата“ организират спортни игри и футбол за децата на Благоевград – мястото е в Парк Бачиново /тревен терен до р-т „Сити Парк”/ 
Изненадите и заниманията подготвени за децата, намиращи се в Парк Бачиново не приключват с това. ШК „Виктори“  е организира Шах-Мат/ Workshop в шатра до чешмичката- от 11:00ч. до 12:30ч. 
В градинката пред  чешмичката, където е старта на маршрута, от 13:00ч. до 14:00ч., СКОБ „Младост“ са организирали Workshop по ориентиране. 
На бейзболното игрище „Портър Парк“, КБС „Бизоните“ са подготвили Workshop по бейзбол-начало 16:00ч. до 18:00ч. 
В 17:30 до 18:10 на тревния терен до р-т  ,, Сити Парк“, парк Бачиново, ДЮФК „Хлапетата“ ще организират футболен мач. 
От 10:00 – 16:00ч. - Градска художествена галерия- Благоевград, организира конкурс за детска рисунка - „ Моето незабравимо лято“. 

Награждаването на участниците ще бъде в 17:00ч., където ще бъдат раздадени много подаръци и грамоти за участие. Ще бъдат определени  шест картини, на малките художници, на които ще бъде направена самостоятелна изложба, разположена в Галерията. 

От 11:00ч. Регионална библиотека,, Димитър Талев“ ще представи Талисмана на децата на Благоевград. Библиотеката  е  подготвила и изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми - до 17:30ч. 
В парк Градска градина, от 11:00ч. до 12:00ч., Камерна опера Благоевград  ще представи „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт. 

На площад „Народни будители“, амфитеатралното пространство между Младежкия дом и Музея,  Куклен театър- Благоевград ще представи “Фолклорна магия от Пирин“, с начален час начало 12:00ч. до 13:00ч. 
Регионален исторически музей-Благоевград, също е подготвил изненада за децата - „Пътуване в света на пеперудите“ – от 16:00ч. до 17:00ч. 

За първи път в Благоевград ще има организирани театрални представления по кварталите на града, сцени на открито и разбира се - вход свободен. 
От 15:30ч. - 16:30ч. в двора на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов“ – Драматичен театър „ Никола Вапцаров“ ще представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков, с режисьор Жанет Керанова. 
В двора на СУ „Иван Вазов“, Куклен театър Благоевград  ще представи „Фолклорна магия от Пирин“ – начало 16:00ч. до 17:00ч. 

За всеки, който не е успял да се наслади на спектакъла на  Камерна опера - „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт, в парк Градска градина, може да го направи от 17:00ч. до 18:00ч. отново там. 
Куклен Театър-Благоевград ще продължи с представянето на „Фолклорна магия от Пирин“ в кв. Еленово, паркинга на плувен басейн – 18:00ч. - 19:00ч. 
Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще сложи края на изпълненият с емоции детски празник 1-ви юни. В двора на IV ОУ „ Димчо Дебелянов“ ще се представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков. 

Обичайните приказни герои от PAW Patrol /Пес Патрул – Скай и Маршал, Олаф от,, Замръзналото кралство“, Смърф и любимият Мечо Пух ще приветстват децата за празника. Честит празник, деца! Бъдете здрави, весели и безгрижни, Ви пожелава от сърце, екипът на Struma. com   

П. Попов 

3 коментара
01 Юни 2020 08:53 | Злате
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А частната трупа на искащият пари Митов защо не е включена?


01 Юни 2020 10:45 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Евала за позицията на зам. кмета на културата в отговор на Митов и останалите пиявици. Митов е леке измекяр


01 Юни 2020 10:56 | Муньо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Митов не организира, защото само срещу пари прави нещо. Меркантилен помияр. Честит празник дечица.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар