Черният списък на НАП в Пиринско: Бензиностанции, автомивки и сервизи са най-честите нарушители! Ето кои паднаха в капана на данъчните..

04 декември 2019 12:29   8 коментара   38556 прочита


Бензиностанции, автомивки и сервизи за автомобили са сред най-честите нарушители на данъчното законодателство в Пиринско, показа проверка на Struma.com.

Само за последния месец общо 8 обекта са запечатани заради неправилно отчитане на оборотите. В черния списък на НАП попада бензиностанция "Стопетрол" в промишлената зона на Сандански, както и обект в село Зорница, собственост на "Капатово" ООД.

В Петрич данъчни установиха нарушения в бензиностанция на "Хаджиеви-Стойчевски" ООД в посока село Първомай, както и в автомивка Елит Уош в града. На главен път Е-79 край Благоевград "нередовна" се оказа "Газпром".

В Разлог в нарушение са автосервиз Auto Box, автомивка "Авто Ник 75" и бензиностанция "Б и А Карго Транс" ООД. Сред дългия и разнообразен списък с обекти, подлежащи на запечатване, тези, които предлагат обслужване на автомобили, заемат челни позиции. Те са принудително затворени за срок до 30 дни, след извършени проверки, установили нередности.

Най-честото нарушение е неиздаване на касова бележка. Масова практика сред касиерите по бензиностанциите е да питат клиентите дали искат фактура. Тези, които не искат, не получават и касов бон. Рискована, но предпочитана от собствениците на подобни обекти практика, тъй като глобата е по-изгодна за тях.

Други нарушения, които данъчните констатират, са свързани с неправилно отчитане на дневните и месечните обороти в касовите книги на обектите.

Планови проверки и такива по сигнали на граждани се извършват постоянно от служители на Национална агенция по приходите. С наближаването на празниците, оборотите на магазините скочиха, а това не остава незабелязано и данъчни започват засилени инспекции.

Към момента на територията на областта има затворени хотели, хранителни магазини, салони за красота, заведения за хранене, оптични магазини, магазини за цветя и подаръци, кафенета и много други.

П. Пенева


Още за: НАП   Пиринско   нарушители   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
04 Декември 2019 12:51 | ПИТАНЕ
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Защо не проверите какво става с банята, която се стопанисва с мама кажа, и по-точно със заведението в банята, дали и за него няма нещо такова? не925


04 Декември 2019 13:30 | 777777777
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

В Петрич на пазара има Санданска сергия, която продава мандарини на фиксирана цена 2, 00 без да желае клиента и при поискан касов бон изсипват обратно стоката в коша. Реагирайки все едни и същи утрепни търсят касови бележки. МОЛЯ ДА БЪДАТ ПРОВЕРЕНИ! Застават до детската градина, която е в близост до храма СВ. БОГОРОДИЦА


04 Декември 2019 19:27 | хуйчо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

някой може ли да ми даде имената или адреса на тази лъжкиня... къде е писала това...
благодаря предварително


04 Декември 2019 21:58 | Наблюдател
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Автосервизите не трябваше ли да се лицензират?? И така да се гарантира качеството на услугата, така както работят бандеролите за платен акциз на цигари и алкохол??? А това - касови апарати - брей, кой ли контролира това?? А плащат ли данъци - два пъти брей!!!!


04 Декември 2019 22:03 | Ама защо?
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ама защо само в Петричко?? В окръжния град също работят безброй "сервизчета", в които едни прилични парички се въртят... Да питат доставчиците на авточасти кой купува най-много и най-скъпо - от там ще се види къде се отбива водата...


05 Декември 2019 08:12 | НАПън
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Забравихте, бабите на пазара. Раздайте и на тях касови апарати. Бюджета трябва да се пълни, заплатите ви да се актуализират. Търтеи на държавна хранилка, що не напуснете и да почнете бизнес-да видите, колко е хубаво.


05 Декември 2019 09:30 | Бай Ганьо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Алчността и лакомията нямат край. Още от времето на Димитър Талев, Иван Вазов и други български писатели са описали това явление.


06 Декември 2019 07:49 | Светлоносец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Статията не е точна, ако не се издаде касова бележка от бензиностанция системата им блокира и това е без порно. Разбира се това не се отнася за всички останали търговци. Запечатването на търговските обекти е малко незаконно съгласно чл. 187 Ал. 4 от зддс, но на кой му пречи, предварителното запечатване по чл 60 от АПК е пълна глупост, но това е НАП, бухалката на властта.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар