Часът на Банско - новата общинска инициатива, в която си подават ръка минало, настояще и бъдеще

25 март 2020 09:59   2 коментара   7186 прочита


Всеки понеделник – сряда – петък, от 18 ч. на страницата на общината

Скъпи съграждани, Борбата на нашите семейства с коронавируса, която водим на тихия фронт в домовете си, ще продължи до успешен край. Но това ще иска време. И сили, и търпение. За да направим делника ни по-весел и интересен, подемаме една инициатива, чрез която ще ви покажем най-интересните моменти от миналото на народа и града ни – с филми, документи, разкази и стари снимки.

Надали има област от делника на Банско, която да е толкова типична, уникална и колоритна, както историята, фолклорът и цялата духовна сфера. Характерът на нашите предци, упоритостта ни и вярата в по-доброто бъдеще, са ни съхранили такива, каквито сме - хем чепати, хем стойностни. Ще се опитаме да ви покажем всичко това. Тъй като сме ограничени от карантината, на този етап ще пускаме повече готови филми и клипове, а нагледните материали и документи ще изработваме в домовете си.

Използвам случая да изкажа общата и моята лична благодарност на екипа на нашия музеен комплекс, които самоотвержено и бързо реагираха на поставената задача. Имаме намерението, когато карантината отмине и можем да се събираме свободно, да направим една поредица от лични и семейни истории, да ги заснемаме за поколенията и по този начин да привлечем към участие всеки един от вас.

Същевременно, моля онези, които вeче притежават интересни фотографии, записали са или знаят интересни истории из миналото на града и неговите видни жители, да пишат на [email protected], като гарантираме, че веднага ще бъдат потърсени по телефона за допълнителни въпроси. Бъдете горди банскалийки и банскалии! С нас са се гордели и се гордеят България и светът!

Ваш, Иван Кадев, кмет на община Банско

2 коментара
27 Март 2020 07:05 | Генйо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога ще пуснете хората от другите градове да се приберат?


27 Март 2020 07:07 | Братан
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Никой не се гордее с вас .Пуснете хората да се приберат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар