Център за роми, бедни и болни правят в дупнишкото ДКЦ-1

16 декември 2011 00:09   3 коментара   7091 прочита
Кр. Георгиев
Кр. Георгиев


Кр. Георгиев

Нов медицински център за социално слаби, хора с увреждания и роми отваря врати в сградата на ДКЦ-1 в центъра на Дупница. Единствената останала собственост на общината е част от сградата на последния етаж. Тя ще бъде обособена като административна част от предстоящото изграждане на още 3 центъра в ромските махали Ценеви и Гиздова махала, както и в квартал "Спартак", за безплатни медицински услуги, които ще бъдат поети от Здравната каса.

Всичко това е възможно чрез реализирането на проект на община Дупница, финансиран от Световната банка на стойност 18 000 000 лв., съобщи зам. кметът по евроинтеграция Красимир Георгиев.

В центъра, който ще се помещава в бившите помещения на физиотерапията, на последния етаж на сградата на ДКЦ-1, освен канцеларии ще има и кабинети по рехабилитация и стоматология.


Още за: ДКЦ-1   център   проект   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
16 Декември 2011 09:25 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

разкарайте циганите от там, стига сте се занимавали с мангали, от тях никаоква полза няма, а за българите е хубаво да се погрижите


16 Декември 2011 14:14 | nqkoi
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Започватда осребряват услугите на циганите за изборите. Сега пак се започват песни, танци и меанета, а с Крумката на чело точенето на еврофондовете започва, нищо различно. Един съвет не делете хората на цигани и българи, а на граждани на тая държава.


18 Декември 2011 08:10 | Българина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо само в дупница? Има нужда във всяка община от такъв център, но без цигани. Те вземат от соц. служби, от всякъде, станаха повечето"инвалиди"с помоща на ТЕЛК и корумпирани лекари, които им издават мед. документи, а работят по строежите, крадът нощем с кацруците по полята. болните си стоят у дома, както болните българи и си пият хапчетата, дори инвалиди българи и трудоуствоени работят, а не крадът и просят. Стига с тези цигани-писна ми да чета и слешам за цитани в тази Държава. С нищо не допринасят за нея, за нас като Общество. Снощи давата по НТ, как цигани хванати на местопрестъплението/кражба на кабели/с камъни и лопати са нападнали полицейският патрул и сл. кола. На това нагло и опасно племе ли ще даваме помощи цял живат? Вместа да се ги растреляли на място, полицаите се оплакват и ще ги лекуват в болница. Такива полицаи себе си не могат за опазят, камо ли нас-гражданите. Засрабете се полицяи, имате оръжие и власт-разстреляйте всеки циганин който Ви бие. Срам за такива служ. от М
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар