Буря след затишие: Ковид отделенията в Петрич и Сандански са пълни с болни 

18 март 2021 07:45   3 коментара   13671 прочита


 67 човека са лежащите в момента пациенти с коронавирус във филиала на МБАЛ Югозападна в Сандански. Всички те са с пневмонии и други усложнения от коронавирусната инфекция. От лечебното заведение отчитат сериозен ръст на заразените през последните две седмици. В момента две отделения обслужват болните от коронавирус, а свободните легла са 7. Детското отделение в Сандански е пълно с болни деца, но от тях няма нито един случай на коронавирус. 

В Петрич ситуацията е подобна, като броя на лежащите пациенти е малко по-голям. Свободните легла и там вече са под 10. Повод за паника няма, смятат специалистите от болницата, но напомнят, че е задължително спазването на мерките, за да не се претовариздравната система и да се стигне до там пациенти да бъдат връщани. Детското отделение в Петрич е затворено за ремонт. 
Ваксинирането в момента и в двата града се осъществява с ваксината на Пфайзер, а желаещите драстично са намалели след смъртните случаи, за които се смята, че са вследствие на препарата на Астра Зенека. 

П. Пенева 


 

3 коментара
18 Март 2021 08:03 | Петрич
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Бръчков пукни дате еба майката подлогата на тиквата


18 Март 2021 08:12 | Фифо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

След ваксинация всеки 14 дена карантина


18 Март 2021 09:00 | Медицинско лице
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как не вие срам да лъжите, говорите че болниците са празни, дано Господ ви накаже за всичко което причинявате на хората
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар