Буря от коментари около смяната на осветлението на Е 79: Читатели с въпрос към природозащитниците: Ако някое съоръжение от подменените падне върху човек, или нечии автомобил, кой ще понесе отговорността?

18 май 2016 15:04   6 коментара   8089 прочита


След протестното съобщение на природозащитници, които сигнализираха днес за масово измиране на скорци и разрушени гнезда на Е 79 по време на подмяна на осветителни тела, телефоните ни прегряха от коментари на възмутени наши читатели. Те отправят въпрос към природозащитниците, скочили в защита на измрелите видове птици.

Ето какво каза читателката ни И. Кирилова: Разбирам грижата на природозащитниците, това им е работата, да полагат усилия за запазване на животни и птици, обаче съоръженията, които бяха подменени на Е 79 са на повече от 30 години, тези тела са тежки, корозирали и много опасни. Ако някое от тях падне върху човек, или нечии автомобил, нали се сещате какви биха били последствията.

Одобрявам това, че телата се сменят, защото това е наложително, не мисля, че трябва да застрашим човешки живот, за да спасим няколко птичи гнезда. Вчера минах покрай сградата на НАП в Благоевград, та там е ужасно, площадът е осран от врани, които буквално са накацали по всяко дърво. Благоевград не е резерват за птици, така, че трябва глобално да се помисли, как да се спасят птиците, без да се застрашава и човешкия живот, каза Кирилова.

Днес преди обед публикувахме сигнал за масовото унищожаване на гнездата и измиране на хиляди птици по време на ремонтни дейности. Това съобщение предизвика истинска буря от коментари

П. Костадинов


Още за: смяна   осветление   скорци   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
18 Май 2016 16:12 | ЯНАКИ
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Явно освен диви ГУГУТКИ В Българското общество има и трезвомислещи граждани с ясна позиция. Поздравления госпожо Кирилова


18 Май 2016 16:38 | Пепа
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Нека се сменят осветителните тела, щом са стари, но трябва да е по друго време. Не в размножителния период. Това само в България може да се види.


18 Май 2016 22:29 | Ястреб
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Тия птици са най вредните от всички други. Това са някакви мутанти! Никаква полза от тях. Защо ги нямаше при антените, а са долу близо до полето където има какво да унищожават. От тях не остава нищо по градините на хората! Всички полезни птици си правят гнезда където трябва, а тия що търсят вътре в лампите!


19 Май 2016 06:29 | до струма.ком
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Прочетох коментарите под предишната статия, визираща мнението на природозащитниците и там масово читателите се възмущават от ненавременната подмята на въпросните осветителни тела, заради която са унищожени много гнезда и новоизлюпени птиченца! Единици са подкрепящите тази вандалщина и те явно са на служителите в общината направили този фал с необмислените си и ненавременни действия. С тази статия подвеждащо се опитвате да ни информирате, че читателите масово са настроени срещу природозащитниците и, видиш ли им задават въпроса кой ще отговаря ако стълб падне в-ху кола или човек. А сега кой ще отговаря и дали изобщо ще се потърси сметка на общински служители за това престъпление към природата, към птиците заради неадекватни и ненавременни действия по този проблем с това осветление?!?!?!?!?!


19 Май 2016 06:34 | до Янаки
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ясна позиция имат и лумпените господине, друг е въпроса дали е правилна! Простака и простия човек не се имат за такива, те смятат че са на високо ниво като знаещите, можещите, инелигентните, добрите професионалисти...


19 Май 2016 10:23 | До Общинарката- читателка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Най-гнусната манипулация е да противопоставяш хората срещу природата, за да се нагушат пет общинари и приближените им мутри. Вчера в пространството между двете платна беше апокалипсис. Стотици трупове на новородени, затрупани в гнездата си, а тези които бяха оживели търсеха родителите си. Възрастните птици кръжеха наоколо в безпомощност. Това можеше и да не се случи, ако фирмата спазеше предписанията на еко инспектора и забавеше само с месец ремонта. Ако и това не го разбирате, господа общинари и фирмаджии, много жалко за вас. Повярвайте ми, има кой да ви накаже!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар