Бум на разводи в Благоевград! Рекордьори "скъсаха" брачното свидетелство само след 8 месеца брак!

06 август 2020 21:55   4 коментара   25669 прочита


Бум на бракоразводни дела се наблюдава през последната седмица в Районен съд Благоевград. 10 двойки разтрогнаха браковете си само в рамките на 3 дни, а още много дела предстои да бъдат разгледани до края на месеца, научи Struma.com. Рекордьори сред прясно разведените са мъж и жена, врекли се във вярност едва преди 8 месеца. Най-дълго запазилият се брак пък бе прекратен след 34 години съвместно съжителство.

Три от вече бившите семейства нямат деца, а при останалите родителските права върху непълнолетните деца съдът предостави на майките. Интересен е случаят на семейство, разпаднало се след 16 години брак, по време на който се родили две деца.

Съдът отсъди едното от тях да остане при майката, а другото при бащата като всеки от родителите дължи издръжка на детето, което отглежда другият. Така бившите съпрузи ще си разменят по 155лв. месечно, а през седмица ще си разменят и децата за уикендите.

Бум на разводите се отчита в цялата страна, а през последните години разтрогнатите бракове са много повече от сключените такива. Тази година обаче една от основните причините за настъпването на непреодолими различия между съпрузите бе социалната изолация заради коронавируса, която принуди много хора да останат затворени по домовете си.

Това от своя страна доведе и до повишаване на дребните пререкания, прераснали в домашно насилие и рекорден брой бракоразводни дела, както и дела за защита от насилие.

Въпреки вълната от разводи обаче, някои анализатори са оптимисти и прогнозират, че браковете и ражданията ще се увеличат, а разводите ще намалеят след края на пандемията. По-смелите от тях дори предричат, че изпитанието COVID-19 ще доведе до истински бейбибум в началото на 2021г.

Г. Георгиев

4 коментара
07 Август 2020 12:46 | None
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Па, па... Маленкио гявол!


07 Август 2020 13:40 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Без бракове няма как да има разводи, ама хората искат да се фукат пред други хора, че само тяхната любов е уникална.


07 Август 2020 14:58 | Абдул Борисов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тъпи копелета, изхарчат 10-15хиляди за сватба и После се развеждат е няма такава държава


08 Август 2020 07:06 | Поебльото
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Проеб@ се народо!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар