Бум на летните вируси отчитат в МБАЛ Благоевград

28 август 2013 11:34   3 коментара   8026 прочита


Своеобразен бум на летни вируси отчитат в МБАЛ Благоевград, в последният месец броят на хората потърсили помощ се е увеличил значително. До момента броят на преминалите през лекарските кабинети и Спешен център с подобни оплаквания са над 50 души само за месец. Най -често жертва на лятната инфекция стават деца. Болните се приемат в Инфекциозно отделение, а децата под 1 годинка се настаняват в разширеното детско отделение. Лекари коментираха, че вируса не е опасен и е от типичните летни грипове, които протичат за 2-3 дни,. Симптомите са отпадналост температура и повръщане, разтройство, както и различно комбинирани.

Често при такива случай се забелязва паника при родителите и излишна тревога, но това e сезонен вирус, който при правилно лекуване не е опасен за организма и отминава за дни.

Специалистите съветват да се приемат повече течности в горещините, да се избягват рисковите часове за излагане на слънце, както и избягването на тежки храни, също и не добре измити плодове и зеленчуци.

Павлета Павлова


Още за: бум   вируси   помощ   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
28 Август 2013 12:19 | 1234
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Боже, Боже, в изречение от 30-35 думи няма нито една без правописни грешки. И ти се пишеш българин???


28 Август 2013 12:55 | до 1234
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не само че се пише българин, а точно армия от такива неграмотни помаци и турци крепи етническата партия ДПС на власт! И точно такива неграмонтици и комплексари се назначават днес на управленски постове по политически причини, а не заради доказан професионализъм! А колкото до статията, нищо тревожно няма в летните вирусни инфекции. Излишно се нагнетява напрежение. Сега ще се юрнат масово за болнични и определено не завиждам на работодателите! Българинът е превърнал в национална черта мрънкането, вечното оплакване от всичко, тарикатлъците...


29 Август 2013 15:04 | до струма.ком
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И защо истрихте коментара, който всъщност коментират 1234 и до 1234 ?! Да бяхте истрили и тях, тъй като те се обезсмислят
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар