България в безпрецедентен предизборен скандал! ДАНС, прокуратура, жандармерия в акция срещу печатница бълваща бюлетини, 350 000 фалшификати приготвени за обръщение в деня за избори

11 май 2013 18:19   10 коментара   10189 прочита


Яне Янев: Има заговор срещу българския народ

Публикуваме сигнала изстрелял ДАНС на проверка в печатница Мултипринт ООД без редакторска намеса. Нека българското общество само да прецени и направи своите изводи. От фактологията изложена в този сигнал оставаме с впечатлението, че има заговор срещу българския народ, каза Яне Янев.

 

„Бих искала да споделя наблюденията си от работата си в независима неправителствена организация, базирана в България, но ме е страх да дам името й, тъй като се страхуваме от репресии след изборите тъй като изглежда, че същите хора и методи ще останат на власт.

Няколко пъти, без резултат, сме проверявали, изпращали запитвания за информация и справки до институциите за фирмите които печелят винаги обществените поръчки за печат на бюлетини, книжа, бланки и консумативи за изборите и държавната администрация. Опитахме се, докато не е изтекъл срока за обжалване, да вземем информация за разходите за поръчката този път по отделни пера(разходи за хартия, печат, комплектоване, опаковане, транспорт), отново без резултат.

Винаги поръчките се изработват от фирмите Мултипринт ООД(бюлетини и бланки) и Поликарт ООД(папки и пликове) в град Костинброд, те също така доставят повечето консумативи и хартия чрез близките им фирми Роел 98 ООД(Хартия и консумативи) и М&БМ ООД(печат и разпращане на сметки). В случая с изборните бюлетини се консултирахме с хора от полиграфическия бранш и цената според тях е много ниска, почти на стойността на хартията. Затова пък научихме че винаги се надпечатват около 10% над обявения тираж, което при ниската цена изглежда глупост, като поради следната информация от проучването ни, предполагам че този допълнителен обем се използва за заменяне на бюлетини от изборните секции.

Разбира се това не може да стане без помоща и знанието на Информационно Обслужване АД, фирмата преброител. Както установихме от проучването си, Павел Петров, управител на М&БМ ООД е бивш служител на ИО, много близък до ръководството и чрез него се осъществява контакта с управителя на Мултипринт ООД, Йордан Бончев, негов стар познат.

Допълнително, Бончев е много близък чрез Веселин Маринов с Цветан Цветанов, който е разбира се добре запознат с изборните манипулации в случая. Казаха ни че на последните избори е имало попълване на ръка в печатницата, и добавянето на попълнените бюлетини и заменянето им с реални от секциите.

Затова и обикновено документацията е изготвена така че само 2 фирми(и двете много близки до политически партии) да се допускат, които са близки и добре запознати с метода – Мултипринт, дарител на МВР и чрез частни лица и Демакс АД – близка до друга голяма партия. И 4-те фирми са изключително свързани по между си, всяка от тях основен доставчик на другите и всички от тях строго специализирани за определена дейност.”

 Яне Янев ще даде извънредна пресконференция в Благоевград, след броени минути.

10 коментара
11 Май 2013 18:43 | герберасти скапани
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Що млъкнахте бе герберчета жалки? Нещастници, утре идва вашият край!


11 Май 2013 18:59 | 555
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

прават си що искат, бюлетини, закони смърт, КОЙ ГЛАСУВА УТРЕ ЗА ГЕРБ ЕГА УМРЕ


11 Май 2013 19:14 | гражданка
Оценка:
-11
 (
27
 гласа)

До къде стигнаха в мърсотията си БСП и ДПС. Поздравления Бареков. дали няма след години да се срамуваш от сина си че баща му е бил подлога на комунистите. Дано съня ти е спакоен.


11 Май 2013 19:17 | 666
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

до 555 по вероятно майка ти 6е умре от глад след като гласуваш за скапаните турсуни или бспари


11 Май 2013 19:18 | Хи хи хи
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Герб утре започва да управлява бре хорица. Дано само не се налага коалиция да се прави. Тоо аз няма да ходя да гласувам ма ще ме е яд ако требва да се коалират с некои.
Относно поръчките тоз Яне да престане да мрънка Боико да не му спре кранчето и да ходи пак при Октопода да му кара плодове и зеленчуци.
555 спри ги де като си правят какво си искат.
И аз искам да не е така ама я примирих се вече ха ха


11 Май 2013 19:19 | Запознат
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Е ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ "ПОЛИТИКА" ЯНЕВ ЩЕ ПРАВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗЯВЛЕНИЯ В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ? РИК ДА СЕ САМОСЕЗИРА!!!!!


11 Май 2013 19:20 | СРАНИЕ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

всички да се махат до един за нищо не стават едни и същи са.....


11 Май 2013 19:36 | Радой
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Рано е да коментирате. Нека се провери дали тези 350 000 хиляди бюлетини, както се твърди 4е са фабри4ен дефект, са само за ГЕРП. Ако има фабри4ен дефет и на други партии, вазможно е да е фабри4ен дефект, но ако са вси4ките 350 000 на патрия ГЕРБ няма как да е фабри4ен дефект!!!


12 Май 2013 08:35 | фсс
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хора, и вие сте журналисти - пише се "обращение" - от "обрат", а "обръщение" е, когато се обръщаш към някого-проверете в правописния речник.


12 Май 2013 15:27 | 777
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Прокуратурата не постъпи коректно. Правилното действие беше да се изчака и се види дали въпросните бюлетини ще бъдат изнесени и от кого. Тогава щеше да има конкретен извършител. Да бяха осуетилиизнасянето им, ако това изобщо се случеше, а след изборите да си образуват досъдебните производства. Трудно е здравомислещ човек да си предстгави каква организация трябва да се направи за да се разпределят 350 хил. бюлетини в оставащия един ден, как такава огромна конспирация може да остане скрита. Как нито един от партийните ръководители не се дистанцираотб такъв абсурд, а всички се възползваха от шанса да извлекат полза.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар