Брожения и протести срещу градската управа! Посегнаха и на благоевградско съкровище! Екипът "Томов" и "Културата" подготвят пагубни трусове в ансамбъл "Пирин"!

13 август 2020 16:54   21 коментара   16006 прочита


Сменят художествения ръководител Д. Кехайов и връщат П. Кръстев. Кръстев бе освободен от екипа "Камбитов" след скандали и отчет от който стана ясно, че е осигурил едва 4 000 лева приходи за ансамбъла, носещ световна слава на областния център   

Посегнаха грубо и на един от символите на Благоевград. Емблематичният ансамбъл "Пирин" няма да бъде подминат от далновидните и полезни решения на местната кметска управа. С оправданието, че няма пари за заплати  , че турнетата не са достатъчни, за да се издържа, културният екип на кмета Томов е решил да върне начело на ансамбъла Петьо Кръстев, освободен  преди години, след серия скандали и 4 000 лева приходи за година.научи Struma.com 

Той ще заеме мястото на досегашният художествен ръководител Д. Кехайов, успял да изправи ансамбъла на крака. Кръстев щял да работи с режисьор Атанаска Ковачева от отдела по Култура в Благоевград. Новината за предстоящите кметски действия буквално взриви напрежение сред танцьори и певци в ансамбъла, които подготвят протестни действия, ако това се случи.

Припомняме, че Петьо Кръстев бе сменен с Кехайов от предишния кметски екип след поредица от скандали, гафове и никакви участия на  "Пирин" на големи сцени. Главният хореограф на ансамбъла Кирил Апостолов тогава изригна гневно и заяви пред медии, че Кръстев бил превърнал ансамбъла в "блато", че бил обезличил една светиня и дори го обвини в " бездарни опити за крадене на музика и танци, при подготовка на премиерни спектакли на ансамбъла .

Танцьорите и певците го подкрепиха и поискаха оставката на Петьо Кръстев, както и намесата на бившия кмет Атанас Камбитов, който отстрани Кръстев , потуши напрежението в ансамбъла.и с години общината не допусна ансамбълът да изпитва каквито и да е било финансови затруднения.

Днес, новият кметски екип отново връща старото статукво на ансамбъла. Като че на инат на предишните управници маха  поголовно назначени от тях кадри без да мисли за последиците от подобни дейсвия. Намерението на управата взриви напрежеие в ансамбъла  ,започнали са брожения ,а недоволството на танцьори и певци ,може да ескалира и в протестни действия, ако това се случи, защото, казват от танцьорите, за нас пари за заплати няма, а 11 музиканти  с високи заплати бяха назначени в Камерна опера.

Е, къде е сравнението между Камерна опера и ансамбъла, покорявал  света с изпълненията си, изпълнил НДК при последния си юбилеен спектакъл, вълнувал с представленията си поколения по света . Ансамбъл "Пирин" е съкровище, което Благоевград трябва ревниво да пази и градът няма да позволи някой да унищожава тази светиня. Очаквайте подробности. 
П. Попов   

21 коментара
13 Август 2020 17:05 | Уууу
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Стига с тоя ансамбъл бре, два концерта за цяла година. Лежим на стара слава, емблема на града, ама преди 10 години. Да ги сложат на самоиздръжка, правиш концерти, печели пари, плаща заплати.


13 Август 2020 17:17 | Велков
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

До горния: Сложи операта на само издръжка умнико калинкин!


13 Август 2020 17:34 | до Велков
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

То голям престиж в Благоевград с тази опера. Който наистина цени това изкуство, ей къде е София, само на час път. От какъв зор общината ще прахосва пари за издръжка на местна опера, като няма интерес и посетители. В града сега е по-важно да се помисли за бизнеса и хората да имат работа!!!


13 Август 2020 17:37 | до велков
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ама и операта на самоиздръжка, всички спящи културтрегери също и биг бенда и той


13 Август 2020 17:45 | Велков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До: до Велков: Сега остава да убедите кмета или ОбС, да го направят. Имате подкрепата ми.


13 Август 2020 17:53 | ОБЩИНА
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ох, не ме разсмивайте.... АТАНСКА ОБЩАТА - режисьор?.....


13 Август 2020 17:54 | ЖОЗЕФИНА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЖЖЖЖ


13 Август 2020 19:29 | Христова
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Вече нямам и желание да коментирам престъпните действия на Томов и сие. Те съсипаха Благоевград, но ние ги избрахме. Падение!


13 Август 2020 20:27 | М. Кехайов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Преди много години случая ме срещна с професор Кирил Стефанов. Това което ми каза го помня и никога няма да, забравя.
Ф. К Пирин е сърцето на Благоевград. ДАНПТ (ансамбъл Пирин) е душата на Благоевград. Кмет Томов достатъчно кал се хвърля по вас и екипа ви. Не допускайте да унищожите душата на Благоевград. Това че няма поле на културна изява, то е навсякъде. За чалга дават но за култура не.


13 Август 2020 21:19 | Факт
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кръстев ако е умен и има достойнство няма да уидисва на акьла на Атанаска.


13 Август 2020 21:48 | Сереус
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Атанаска режисьор????


13 Август 2020 22:25 | Антон Миленков 847
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е оти не върнете Димитър Христов? Оти е зает със сериозни задачи... или е безработен... Ансамбъл "Пирин" струва повече от двесе кмета, бре, гьонсурати...


13 Август 2020 22:37 | Аско деница
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Томофффффф, оставка, беееее


14 Август 2020 00:11 | Делян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КУКАВИЦА, ТИ СИ САМО ЕДНА КУКАВИЦА!


14 Август 2020 07:41 | Голтак
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Каманията срещу кмета ни Томов водят осверепелите вестникарчета, защото Томов им спря кранчето и те бяха на издръжка на общината при предишният кмет. Та картинката е ясна... защо е всичката тази помия... Ансамбъл Пирин само ще спечели ако Кръстев е шеф. Така нареченият юбилеен концерт беше едно голямо разочарование и то не е единственото. Кехайов си плаща за тези статии, даже може би сам да ги пише. Кръстев е новият К. Стефанов, крайно време е Пирин да се възроди такъв какъвто го помним!


14 Август 2020 09:06 | чичко паричко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ансамбъл "Пирин" пълни залите и с кръстев и без него, и със всеки досега, но дали ОПЕРАТА ги пълни, ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА РАбОТЯТ, КМЕТЕ ЧУИ ХОРАТА ОТ АНСАМБЪЛА А НЕ АТАНАСКА, НЕКА ТЯ ДА ПЕЕ И ТАНЦУВА, АТАНАСКЕ ХАЙДЕ СЕДИ СИ НА ТОПЛОТО МЕСТЕНЦЕ И НЕ СЕ БЪРКАЙ, АКО НЕЩО ИМАШ ПРОТИВ РЪКОВОДИТЕЛЯ, /ЩОТО МАЙ ТОЙ ТЕ МАХНА\8 КАКВО ТИ СА ВИНОВНИ ХОРАТА ОТ АНСАМБЪЛА. КМЕТЕ ПОПИТАЙ ХОРАТА, ТЕ НАЙ ДОБРЕ ЗНАЯТ С КОГО РАБОТЯТ СПОКОЙНО,... НЕ ДОПУСКАЙ ЛИЧНИ РЕВАНШИСКИ ИНТЕРЕСИ ДА ТЕ ВОДЯТ ЗА НОСА, ЧЕ МНОГО СТАНАХА ВОДАЧИТЕ..


14 Август 2020 09:22 | градево
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

по добре градевецо отколкото петьо кръстев, а за атанаска не ми се говори,


14 Август 2020 12:11 | Културата на общината
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Местната управа присъства ли този път на прожекцията на филма "Живи комини", или пак не е разбрала?
Гледайте, госпожи и господа управници, току виж още в началото се припознаете в някоя персона от филма!


14 Август 2020 15:37 | 11212
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Майчице, опази!!! Атанаска ли е най-кадърната или май е най-дашната в тая Община бе? То бива и бива ама тя е вече пенсионерка, за къде тепърва я гласите? Младите къде са, малко ли кадри има? Стига с тая стара и изтъркана муцуна-на всеки Цар Царица беше-ееее Де, кмете, де! Осъзнай се, не се поддавай на провокации-мисли трезво и управленчески. Тая жалка и злобна женица одавна си е "изпяла" песента и "изсвирила" свирките, не е никакъв капацитет. Само се мазни навсякъде. УЖАС!!!


14 Август 2020 16:34 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Атанаска президент хахаха


24 Август 2020 23:24 | Глупава статия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Искам да кажа, че Струма сте страшно изпаднала медия! Пишете пълни глупости! Проверявайте си информацията, тая Хиха още ли ви диктува какво да пишете? Коя година ансамбъл Пирин е имал 4000 лв приход от концерти? Кой е съобщил някъде официално, че Петьо Кръстев ще се връща в ансамбъла? Нямам думи, големи простотии пишете.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар