Броени часове до старта на лятно кино на открито в парк „Македония“ в Благоевград. Входът е свободен

16 август 2022 13:01   4 коментара   3066 прочита


Парк „Македония“ се превръща в пространство за прожекции на филми на открито. На 17 и 18 август от 21.00 часа ще бъдат излъчени едни от най-популярните и гледани български филми през последните години.

Входът е свободен, а от зрителите се очаква да пристигнат в парковата зона с добро настроение и да носят със себе си постелка за сядане на тревната площ, за да се чувстват удобно.

В първата вечер ще бъде излъчен филмът „Петя на моята Петя“, а във втората вечер ще бъде прожекцията на „В сърцето на машината“. На 18 август, в лятната нощ, ще има и фен среща с актьора Александър Сано, който е с блестяща роля във филма „В сърцето на машината“.

Действието се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

На 17 август ще се запознаем с историята на „Петя на моята Петя“, която започва с внезапни промени през новата учебна година. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. Филмът е посветен на българската поетеса Петя Дубарова. В ролите влизат Юлиян Вергов, Моньо Монев, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Александра Костова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.

Събитието се организира от Община Благоевград и Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" – Благоевград.


Още за: кино   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
16 Август 2022 13:09 | ..
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

V kolko chasa e tova sabitie


16 Август 2022 13:46 | До горния тъпунгер
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пише.


16 Август 2022 14:05 | 96
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Идеално място за кърска любов под прикритие.


16 Август 2022 17:00 | Благоевград днес ..
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Киното го направиха магазин Била, на местото на летното кино построиха блок, Халите станаха дискотека, ресторант Волга стана НАП, Банята стана хотел - ресторант, ...и колко още.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар