Бременната съпруга на Бареков, благоевградчанката М. Календерска едва оцеля в ада на К-19 и смрази България с тези думи

24 октомври 2020 23:01   5 коментара   16646 прочита


Бременната половинка на заразения с коронавирус Николай Бареков Мария Календерска също е преминала през ада на инфекцията. Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук.  Бившата журналистка се е борила две седмици с вируса, като сблъсъкът бил „брутален и безмилостен”.

Ето какво сподели благоевградчанката с приятелите си в мрежата:

Скъпи приятели, искам да ви споделя, че личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна. През две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия и т.н. 

Поваленият от К-19 Бареков: Пия 2 антибиотика и маларон, състоянието ми не е розово, а двама мои близки...  Не ми се влиза в детайли просто.

Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка. Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”...

Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя.

А рентген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме. Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане.

И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път.

А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!!

И въпреки, че имам в листата си много малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки! Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото.

И това е преди да искате от държавата! Бог да ви пази! P.S. Също безкрайно не на място бяха всички новини, които вървяха по телевизията за  нелепите политически награждавания, посещения, военни банкети и пр.

Ако Президентът и Премиерът не могат да измислят по-смислено нещо за правене, ще предложа да облекат по един костюм и да минат само за 3 часа в Ковид отделение доброволно да почистят. Или просто останалата част от болницата, която също е се дезинфекцира.

Не да раздават ордени под все още съмнителнен здравен статус. Защото преди да имам позитивен тест, имах 3бр негативни за 2дни. Струва ми се, че може да се случи на всеки. P.S.S. Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо. 

l

5 коментара
25 Октомври 2020 01:37 | Цветан с апартаментите
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Уау, колко трогателна, като в.... герберски роман.


25 Октомври 2020 08:37 | До горния
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Сънувал си апартаменти...


25 Октомври 2020 09:38 | Тцтц
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Щяла да блокира виртуалните си приятели ? Не е излекувана ! Върнете я за още един тест!


25 Октомври 2020 12:10 | джоро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

аз го прекарах още по тежко, ама никой не писа статия за мен!


25 Октомври 2020 17:21 | Цветан с апартаментите
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"до горния" - пиши за себе си, аз си имам достатъчно апартаменти.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар