„Братята“ от манастир “Благовещение” в с. Копиловци не признават смяната на календара, сега празнуват Коледа

07 януари 2013 10:32   11 коментара   35340 прочита


Кассиян не желая помирение с бивши агенти на ДС, няма да се върне в БПЦ

Монасите от манастира "Благовещение" в кюстендилското село Копиловци празнуват днес Рождество Христово, съобщи игуменът ахиархимандрит Кассиян. Братството не признава смяната на календара от 1968 година и посреща празниците по стария църковен календар.

От 10:00 часа започва отслужване на тържествена Света литургия в обителта. В манастира ще има и много гости от цяла България, казаха монасите.
Монасите от манастира "Благовещение" в село Копиловци, вчера посрещнаха Бъдни вечер.

Кассиян и хората му са категорични, че няма да се върнат в лоното на Българската православна църква и че не желае помирение с бивши агенти на ДС.

Кассиан е автор на 3 книги, в които се аргументира защо не приема смяната на календара от 1968 г. и го смята за нарушение на църковния канон.

Манастирът е основан през 2003 г. До 2005 г. е подчинен на Българската старостилна православна църква, а от 2009 г. е подведомствен на Гръцката истинно православна църква - Синод на архиепископ Калиник.

Даниел Цветко


 


Още за: монаси   манастир   празник   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
07 Януари 2013 12:18 | Тодор
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Гъркоманите сега се завоалират като староверци! Това само означава действието им !
Не сме забравили, че допреди по малко от 100 години се деляхме на "патриаршисти" и "екзархисти", така разделихме и Македония в последствие, защото сърбоманите се съюзиха с гъркоманите.... Не вярвайте на данаиците дори когато ви носат дарове...


07 Януари 2013 13:23 | !
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Толкова ли е съществена датата, при положение, че има толкова много да се работи за ценностната система както на децата, така и на възрастните? Нека не подклаждат противоречия, а да се вгледат добре в надгробния паметник на погребания в Жаблянския манастир /където отец Касиян служи/ отец Аверки Попстоянов - един забравен велик българин и човек, един от най-образованите за времето си хора, духовен водач, учител повече от 20 години, сподвижник на В. Левски, в интерес на българите водил кореспонденция с управници и видни общественици на Балканите и в Европа, дал всичко от себе си за духовното и национално освобождаване на българите! Нека си подредим приоритетите, господа духовни водачи! И повече сред хората, духовни водачи, пръскайте светлина, ако сте в състояние, ако не - не тровете душите ни с дребните си ежби!


07 Януари 2013 13:41 | о. Стефан
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Прави са монасите, какво да правят с тия безбожници и доносници на ДС, които са се отрекли от Бога за лични облаги и са тополи свои
Неврокопски Митрополит Натанаил, по известен като Сатанаил / Агент Благоев е свикнал да демагогства и да си прави каквото си иска без никой да му търси сметка и да го наказва. Спомнете си за жестокото убийство в манастира "СВ. Пантелеймон" край Добринище. Отец Стефан Камберов беше жестоко убит от хора от обкръжението на агент Благоев, нещо повече - той лично ги беше изпратил с ясната мисия и цел да убият свещенника. По късно цялото следствие беше потулено от тогавашния директор на РДВР-Благоевград "ген. "Богомил Янев от с. Тешово, който е близък приятел на Сатанаил. В знак на благодарност Сатанаил даде на „генерала” Богомил Янев църковният комплекс в с. Тешово, състоящ се от църква, хотелска част и магерница, в която генералът си посреща гостите, ядат и пият до насиране всеки уикенд и празник и плащат сметките за ток, вода и пр. с парите на миряните!


07 Януари 2013 13:52 | Православен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И „Вселенска съборна църква на Христос” – на Архиепископ Христо Писаров НЕ иска обединиение със Синода на Максим и владиците агенти на ДС.
В словото си : „Размисли пред Рождество” ОТ Неделя, 23 Декември 2012, епископът разсъждава и по темата за предателството, т. е. за Епископ Инокентий, който с подписа си е спасил само себе си, а предал Синода на Пимен и алтернативните свещеници. Това обаче нямало как да не доведе до нов разкол, защото никой не откликвал на поканата за „ обединение”под натиск, принуда, заплахи и „ рязане” на глави от агентите Митрополити на ДС от Синода на Максим.. Ние повече нямаме работа и няма да се срещаме с хора, като предателя Йнокентий, заяви в предновогодишното си слово (ima go v You Tube) Архиепископ Христо Писаров


09 Януари 2013 00:40 | В. Стефанов
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Браво на монасите от Копиловския манастир! 11 века- от 865г. -покръстването до комунистическата 1968г. цялата Българска Православна Църква е служила по православния (сега нар. "стар") календар, който и до днес е в действие в Русия, Сърбия, половин Гърция, Македония, Грузия. Откакто доносниците-атеисти в църквата направиха това и други еретически нововъведения, църквата затъна морално и отврати хората. В Копиловци обаче държат здраво- там няма нарушени църковни канони и кипи силен духовен живот с много тежък, почти денонощен труд. Това е една от последните крепости на св. Православие в България.


09 Януари 2013 00:57 | ерудит
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какво означава "гръкомани", "староверци", "толкова ли са важни датите" на коментиралите по- горе некомпетентни, навярно и неправославни? Когато се покръстваше България от св. цар Борис през 9- ти век той гръкоман ли беше, че в българия, обграден от езичници повика византийския патриарх да ни покръсти. "Няма вече ни елин, ни евреин, ни мъжки пол, ни женски... ", казва апостолът. А това безумно "староверци"- 11 века - до ком. 1968г. българите староверци ли бяхме, че празнувахме именно по този календар? Агентите, които го смениха са еретици- "по плодовете им ще ги познаете". Те са нововерци. И да, толкова и дори повече са важни датите. Никой самочинно няма право да бърка с мръсните си ръце и да променя Църквата, понеже всичко в нея е божествено и съвършено. Приетите през вековете със съдействието на св. Дух правила на 7-те вселенски събора са неприкосновени и който ги измени е еретик и това измененото вече не е православно и не е църква, както в случая - доносническата групировка, нар. бп


07 Март 2013 09:45 | Знаещ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Уважаеми Ерудит, В Стефанов, Православен, Вие сте абсолутно прави НО:
Има агенти от ДС които бяха оповестени и такива които не са оповестени -действащи.
От 20-тина монаси останаха 5-6. Две трети от монасите напуснаха, поради несъгласие с игумена вкл. О. Партений-медийното лице на манастира.
Колко хора има с конфликт на финансови интереси.
Отвратително отношение на О Касиян към епископ Фотий (неговия си епископ), и много много други неща.
ВСИЧКО ПРИЛИЧА НА ПРАВОСЛАВНА ТОТАЛИТАРНА СЕКТА!!!!!
31 Март 2013 14:32 | Лилиенцето Иванова
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

В Копиловци, касиановите зомбита не само че са секта, ами вече се обособяват и като сатанинско сборище. За последните месеци има двама самоубили се послушници, един от най-ревностните монаси също е напуснал така наречения манастир, а в действителност е стопанска тоталитарна комуна с безплатно работещи крепостни в полза на игумена Стефан Ангелов - Касиан, богатеещ и заграбващ средства по европрограми едър едноличен земевладелец и собственик на огромния бетонен мастодонт зовящ се " манастир " - с цел извличане на парични средства от добродушни хора. Въпросният Касиан, който се е накичил с несъществуващи титли, дадени му от съмнителни църковни структури зад граница - Руски под ръководството на бившето КГБ и с вътрешната медийната подкрепа на офицери от ДС е осъден за финансови злоупотреби и изгонен от Синода на Старостилците. Съдебното решение и предисторията на селския гуру, може да се види тук :http://bulgarian-orthodox-church. org/ch-life/official/index. htm


21 Април 2013 00:17 | ДО ЛИЛИЕНЦЕТО
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ЛИЛИЕНЦЕ, В КОЛКО ОЩЕ САЙТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ДРАСКАШ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОСТОТИИ??? И ВЪВ ФЕЙСБУК ГО ПРАВИШ - НАПИШИ НА ТЕБ КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА ТОВА, ПРИ КОГО СИ НА ХРАНИЛКА??


21 Април 2013 00:21 | ДО ЛИЛИЕНЦЕТО
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ИЛИ КРАДЕЦА КАЗВА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА????? ТОВА Е НЕИЗМЕННА ПРАКТИКА ПРИ МИЛИЦИОНЕРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ ОЩЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ - ОМАСКАРЕТЕ ГО И ХОРАТА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ Е ТОЛКОВА ЧИСТ КАСИЯН. НО ТЕЗИ НОМЕРА ВЕЧЕ НЕ ВЪРВЯТ, СВИКНАХМЕ ИМ И НЕ ИМ ВЯРВАМЕ. ВЯРВАМЕ НА ОЧИТЕ СИ - ЩЕ ГИ ПОЗНАЕМ ПО ПЛОДОВЕТЕ... А ТИ ДРАСКАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ, ПОЛЗА НЯМА.


16 Септември 2013 21:13 | Лилиенцето Иванова
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Полза има и тя е ползата в ИСТИНАТА. Нима е лъжа, че селския хипнотизатор Касиан е осъден и низвергнат от Синода към който е принадлежал, преди да започне да злоупотребява с пари, имоти и да извършва сатанински ритуали като "второ кръщение" - питам? Нима е лъжа осъдителното решение към което са прибегнали духовниците и са прогонили измамника Стефан Ангелов-Касиан ? Или са лъжа самоубийствата или поредния забегнал от манастира монах врачанец Партений, който е отмъкнал със себе си пари от ервопрограми отпуснати за несъществуващи манастирско земеделие и зеленчукопроизводство. Та още веднъж питам - кое в думите и фактите за медийната святост на смехотворния шоумен Касиан с мераци за гуру на голяма и влиятелна секта, какввото е сборището в Копиловци е лъжа...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар