"Братоубийствена" война в БСП-Благоевград! Затягат примката около лидера Л. Милев! И кръгът около ексдепутата Е. Костадинов поиска незабавната му оставка

18 септември 2021 10:10   5 коментара   13976 прочита


След като млдежкият лидер В. Христов имаше куража пръв да поиска Милев и ИБ да подадат оставки, заради изборната загуба, искане за оставка отправи и изключеният от червените редици Бисер Стойчев. Преди дни с подобен апел към Милев се обърна и ексдепута Емил Костадинов, според който Милев е нанесъл трудно поправими щети на партията, обезличавайки я.

Месец и половина преди предстоящите избори в БСП- Благоевград  ври и кипи, симпатизанти, членове, емблематични фигури за столетницата в областния център, настръхнаха срещу лидера на градската организация Любен Милев. Призиви за незабавна оставка на Милев и изпълнителното бюро валят отвсякъде.

Пръв поиска Милев да освободи поста, като морален акт след унизителната загуба на три поредни избора, бе бившият вече  младежки лидер, В. Христов, който се превърна в "персона нон грата" за кръжеца около бившия полицай Милев. Преди дни с остра критика към него се обърна и Бисер Стойчев, който бе категоричен, че много от членовете и симпатизантите са се отдръпнали от партията, след поредните изборни загуби, и обвини Милев, че докато е бил зам. кмет на Благоевград, не се е сещал за парийните дела и нито веднъж не е поканил групата съветници на заседание  на изпълнителното бюро. Затова и

Стойчев го призова да освободи заемания лидерски пост.. Разбиващ  коментар за Милев направи  и бившият депуат Емил Костадинов, който от години има мощно лоби в партията. Костадинов обвини Милев в нанесени тежко поправими щети върху репутацията и достойството на партията, остро разкритикува работата по време на избори и бе категоричен, че това ръководство ще доведе до отлив на членове и крайно обезличаване на столетницата. Костадинов също призова Милев да си подаде оставката.- Незабавно ,заедно с Изпълнителното бюро .

До момента на другаря Милев, като че ли не му пука от коментарите, напред като флагман е неговият поддръжник - съветникът Владимир Пандев, от когото излязоха предложенията за изключването на Стойчев и махане на Христов от зам. председателския пост в местния общински съвет. Правят опити за реваншизъм хорта около Милев, но не им се получи. Изигрха ги останалите съветници и номерът за сваляне на Христов не мина.

Готвеха се хората на Милев да разобличат Стойчев и мотивират решението за изключването му пред общински съвет, но вчера на сесията, виждайки настроенията сред съветниците, не го направиха. Източници на Struma. com, съобщиха, че Милев си позволил и груб тон с лидера на партията Корнелия Нинова, по повод подредбата на листата им на предишните избори.

Милев се кандидатира за депутат, но получи унизителен брой преференции за лидер на най-старата партия. До нас достига информация ,че той разчита много на помощ  по време на изборите и прави секретни срещи с  някои свои бивши колеги и приятели в "деполитизираната " полиция.  Дали е вярно ще съобщим много скоро, малко преди изборите.   

Много е интересно дали ще настоява да се включи   като кандидат -депутат и дали отново ще води партията в изборната битка.

Фактите обаче отново показват, че БСП Благоевград продължава да се тресе от скандали , вътрешнопартийни ежби и крамоли, и ако не се направи търсената революция, това ще доведе до поредната изборна катастрофа, а след нея и тотален крах на столетницата. Следим ситуацията. 
П. Петрова 
 

5 коментара
18 Септември 2021 14:34 | КОМ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Партия на феодалите, делят си парите на хората и правят циркове. Останалите са слуги. Нови лица в БСП. Заплашват много хора.


18 Септември 2021 15:15 | Либерти
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Стари муцини, милиционери не стават. Път на младите. Заради такива като тези ги плюват БСП. Изклюват хора, опитват да сменят хора все едно това им е бащиния. Говорели за морал - ми те на изпроводяк се опитаха да лапнат по 10 бона дмс и болнични си вземаха да цицат пари безсрамницииии. Томов загроби града, а уж бил алтернативата на камбата. И ся кво Бисер и Веско им били проблема на организацията - смешници


18 Септември 2021 17:13 | Георги
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не е време за оставки смирете се малко много пресолихте манджата


18 Септември 2021 21:32 | Милен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Милев напускай некадърник


19 Септември 2021 15:24 | кофти
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И Милев като Корнелия до живот - партийци !
За съжаление нямат капацитет за държавници !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар