Босовете на ФК "Пирин" влагат стотици хиляди за основен ремонт на хотел "Орбита" в Рила! От имота на В. Горчев - Кьоравия няма и следа! 

01 август 2020 17:49   1 коментар   1855 прочита

Усилена работа тече по обновяването на бившия хотел "Орбита" в град Рила, който от септември 2019 година е собственост на благоевградския ФК "Пирин". Босовете на тима от Благоевград купиха имота от съдия-изпълнител за 600 000 лв., а днес няма и помен от някогашното "бижу" и база  на лихваря Васил Горчев - Кьоравия, който бе разстрелян в центъра на Благоевград преди години. Хотелът ще бъде изцяло реновиран и ще се използва за нуждите на отбора, а за целта новите собственици не щадят средства. 

Според кмета на Рила Георги Кабзималски, новият собственик на "орлетата" е изразил намерение да закупи и стадиона в града, който ще бъде използван за тренировка на футболистите на Пирин. Така в близкото градче предстои да бъде изградена модерна база, която да бъде целодневно ползвана от тима от Благоевград. 

В момента благоевградчани тренират на базата си в село Рилци, на която има три естествени терена. Наред с това на разположение на орлетата е и новоизграденият стадион в село Падеш, на който тренират и юношите на клуба. 

Припомняме, че през лятото на 2019 година от фонда "Емирейтс Уелт", представляван от благоевградчанката Ива Уорън, придобиха мажоритарния пакет на Пирин. До тогава акциите бяха изцяло собственост на Община Благоевград, а след сделката, орлетата направиха мащабна селекция. 

Г. Георгиев 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Август 2020 21:53 | 333
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво на Ива Дацева, но да контролира Родата, която е назначила!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар