Бойко Борисов благодари на гръцките фермери, че свалиха блокадата

01 март 2016 12:03   4 коментара   5443 прочита


Премиерът Бойко Борисов благодари на гръцките фермери, че са го разбрали и са изтеглили своите трактори от границата. Преди няколко дни той постави условие, че ако до понеделник те не се изтеглят, той ще провали срещата на ЕС, насрочена за 7 март. "Това бе за последно", предупреди премиера.

"Надявам се, че повече няма и да помислят да блокират границата", каза Борисов, цитиран от 24 часа. Той провери ремонта на сградата на т.нар. Военно НДК, където ще се помещават районния съд и районната прокуратура. Сградата е в ремонт точно 1 година, след като тънеше в разруха почти 8 години.

"Борисов видя най-функционалната съдебна сграда", според думите на председателя на районния съд Методи Лалов.

Относно обществените поръчки, премиерът коментира, че те са спрени по законосъобразен начин. „За АМ „Струма” се е явила една фирма, която сега обжалва, но изобщо никога не се е занимавала със строителство. Предполагам, че това е отмъщение. Ние, законосъобразно, така както казва закона, сме спрели и чакаме да минат процедурите. По АМ „Хемус”, когато прогнозната скорост е 140 км/ч, радиусът на завоите е 5 км и тя се удължава. Когато между двете мантинели има 3 метра платно, тя става по-широка. Сега я събираме и това автоматично намалява скоростта от 140 км/ч на 120 км/ч. Вече няма да има нужда от тунели. Ще я направим и поне 100-150 млн. лв. ще ни останат”, каза Борисов

4 коментара
01 Март 2016 12:37 | елада
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ДА УПЛАШИХА СЕ ХА ХА. Ще го питам какво ще прави след една седмица когато пак ще паркират тракторите. Това е временно отиват да си изорат нивите и се връщат.


01 Март 2016 13:14 | the green
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е за кво благодари????? Вместо маляките да се извинят и да платят загубите, ние им благодарим?! Е айде да вземем и да им врътнем по една с****а. Мръсна византийска сган.


01 Март 2016 22:18 | снуп
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

тикво, заминаваш си..... България не те иска


02 Март 2016 09:07 | Наблюдаващ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ГЛУПАК!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар