Бойко Борисов: Без маски на открито, ако няма струпване на хора

21 октомври 2020 13:15   4 коментара   11869 прочита


Правителството е обезпечило доставките на „Ремдeсивир”

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов в новата си заповед много точно да опише кога трябва да се носи маска на открито.

„Настоявам да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колело, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска, може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе Борисов.

Той акцентира и върху това, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава.

„В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение“, заяви още Борисов.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се и медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия“, изтъкна министър-председателят.

Той добави, че много държави в Европа са въвели задължително носене на маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища и ресторанти, предава Nova.

„Ние искаме, на базата на убеждението и със стриктен контрол, да запазим живота на медиците, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“, допълни Борисов.

По време на правителственото заседание в сряда стана ясно, че кабинетът е обезпечил доставките на медикамента „Ремдeсивир”, за да се осигури лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.


Още за: Борисов   маски   открито   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
21 Октомври 2020 13:52 | ......
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Оставка, тикви.


22 Октомври 2020 08:42 | ���
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И като си подаде оставката прочети какви тикви се гласят да ни управляват.


22 Октомври 2020 09:55 | до.......
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Идиот нещастен!


22 Октомври 2020 14:23 | ....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Идиот е баща ти, вместо да се изпразни на някоя трънка е създал такъв примат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар