Бой на Международен турнир по футбол в Благоевград! Общината остро разкритикува акта на агресия и дисквалифицира отбора ЦСКА!

31 август 2019 10:53   2 коментара   11767 прочита


Нелеп инцидент стана вчера на мача между ПФК "ЦСКА" и ФК "Цървена звезда", който е част от VII Международен футболен турнир "Купите на Община Благоевград". След последния съдийски сигнал, футболист от българския отбор, без никаква причина нападнал състезател от сръбския отбор.

Община Благоевград, която е организатор на турнира, остро разкритикува тима на ЦСКА и изрази категоричната си нетърпимост към подобни прояви. Стигна се до решението ПФК "ЦСКА" да бъде дисквалифициран от турнира, в чиято основа стои феърплея.

"В подобни спортни прояви се цели най-вече развитието на децата и изграждането на ценностната им система и подобна агресия е недопустима", се казва в декларация на общината до ръководството на ПФК "ЦСКА, в която информират за решението си отборът да бъде отстранен от състезанието. Ще бъде предоставен видеоматериал, показващ действията на футболиста им, поради което се налага отстраняването на тима.

Днес от 19:30 на стадион "Христо Ботев" орлетата от ДЮШ на "Пирин" играят срещу отбора на "Цървена Звезда". За първи път, от седем издания насам, "Пирин" има финалист в турнира “За купата на Община Благоевград” . Ето дакларацията от организаторите:

Г. Георгиев


Още за: инцидент   мач   турнир   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
31 Август 2019 15:08 | мнение
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

А, общината ги е страх, че ЦСКА ще отнесе Пирин с 20-30 гола, та затова взеха мерки


31 Август 2019 20:56 | Камата
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

ПФК ЦСКА не съществува. Това трябва да е ясно на всички. Истинскив ПФК цска е в ликвидация с милиони задължения, към държавата, футболисти и кой ли не. Сега има нов отбор ПФК ЦСКА -София, който е комбинация от няколко отбора . И в турнира участват юношите на новия отбор.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар