Близо 10 километрова опашка от ТИР-ове към ГКПП Кулата /СНИМКИ/

02 юни 2020 16:09   3 коментара   9531 прочита


Над 9 километра вече е опашката от тежкотоварни автомобили в посока ГКПП Кулата към 16 часа днес. Колоната от ТИР-ове започва още преди Марикостиново и шофьорите едва помръдват. От Главна дирекция "Гранична полиция" съобщават, че трафикът на КГПП Кулата е силно натоварен на трасе изход за леки и товарни автомобили. На ГКПП Златоград пък преминаването е преустановено, което допълнително натоварва движението.

Причина за бавното обработване на камионите е повреда в един от кантарите, през които преминават тежкотоварните автомобили. Припомняме, че проблемът не е от днес и тираджии вече неколкократно са протестирали с искане за повече кантари, които да поемат празните камиони и микробуси.

По този начин сериозно би се облекчил трафика и преминаването ще става по-бързо, смятат шофьорите. Последният такъв протест се случи спонтанно в началото на март тази година, но до решение на проблема не се стигна. На границата влизащите в Гърция попълват и декларации, тъй като тамошните власти въведоха задължителна 7-дневна карантина заради коронавируса, което допълнително бави процеса.

Г. Георгиев


Още за: тирове   опашка   Кулата   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
02 Юни 2020 16:31 | Васко
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Няма ли друго КПП-та...


02 Юни 2020 19:44 | Gr
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Някой пак излъга КОЙ, гърците казаха официално че нямат никакво подписано споразумение с България за свободно преминаване от 1юни 2020г.


03 Юни 2020 21:38 | Бебето
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От тираджиите по просто и мизерно племе не се е раждало
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар