Близо 1 000 ловци са проверени от РДГ - Кюстендил

01 януари 2013 15:48   8 коментара   17427 прочита


944 ловци се проверени през 2012 г. от служители на Регионална дирекция по горите - Кюстендил. Съставени са само 3 акта по Закона за лова.

Актовете са ползване на неразрешени боеприпаси над 6 мм. при лова на дивата свиня, както и за неносенето на светлоотразителни жилетки или шапки. Направихме срещи с ловните дружини, за да ги запознаем с въведените промени в Закона за лова. Превантивната дейност оказа своето влияние, отчете директорът на РДГ- Кюстендил Здравчо Тодоров.

През тази година имаше и заловени бракониери с убита сърна.

Акцията бе съвместна със служители на МВР. Съставени са актове на нарушителите, отнети са пушките и автомобила на бракониерите, случая е даден на Прокуратурата. Глобата в този случай е около 2 000 лв., щетата също е около 2 000 лв. и ловците се лишават от правото да ловуват, допълни Тодоров.

Даниел Цветков


Още за: проверка   ловци   РДГ   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
01 Януари 2013 18:54 | Родител
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Точно така, повече проверки и строги санкции за нарушителите. Този ловец/родител или близък/се е снимал дори с дете, на ловното поле. Значи го е взел със себе си на лов, което е опасно, а и не е много умно децата от сега да гледат убити животни и кръв. Предполагам е и забранено деца да се водят на лов.


01 Януари 2013 21:24 | Ловец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само в Кюстендил ли не могат да пият? Докато там ги проверяват ние изпихме виното. Наздраве кюстендилци! И като дойдат изборите за Председател на ЛРС гледайте да изберете алкохолик в начален стадий.


02 Януари 2013 00:13 | до полицйята
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

във село крайщте всички ловци пият по време на лов стреля се на поски безразборно некадърници който бяха уредени от депутата м палев проверете най голямата пияница д-р вакльо или агент димитров ловец по неволя


02 Януари 2013 06:53 | агент 55
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

всички проверяващи са боклуци, ще съставят акт на някой беден ловец за щяло и не щяло, но за най недопустимото и опасно поведение на някой големец леке който вкарва детето си във бойното поле като реален участик във ловния излет наказание няма, няма защото проверяващия утре ще бъде уволнен, ето това е бай ганйо балкански, били проверили хиляди, проверете един, този на снимката със детенцето и жълтата му жилетка, защо не е със нея на детската площадка да си играе на стражари и апаши ами е на бойното поле в реална обстановка.


02 Януари 2013 09:19 | До в-к СТРУМА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В следващият брой, моля напишете името, длъжността, града и политическата принадлежност на мъжа на снимката. Къде и законно и са убити тези диви прасета, защо е завел дете на лов и какви ще са санкциите от КОС-МВР и Ловното др-во за това нарушение, защото явно той Ви е дал тази снимка да се похвали, без да го интересува какво е мнението на хората и проверяващите?


02 Януари 2013 22:12 | агент 77
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво агент 55, ще доложа! Сегашния президент не е ловец и може и да те чуе!


03 Януари 2013 08:31 | Ловец пенсионер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Каква бойна обстановка, бе кьрчо. Не виждаш ли, че дедето е на нивата. Ако си ходил някога в планината ще видиш, че на пистите има въоръжени ловци на пусия. Кой е в нарушение? Който строи писти в ловните райони или ловците, които ловуват от 100 години на ски-пистите и по туристическите маршрути. Не се нахвърляйте един на друг за това, че държавните чиновници не са си свършили работата и раздават горите като бащино имане. А децата трябва от малки да се учат и да продължават традициите на бащите си, защото лекетата в България са повече от листята по дърветата.


15 Декември 2013 20:49 | ganyo ganyov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво бойно поле, какви бойни обстановки вземете се осъзнайте малко, децата трябва да се учат от малки на лов, а не да пушат и да взимат наркотици и какви ли още не глупости.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар