Близките на якорудския "Маугли", малкият Мехмед, с огромна благодарност към полицията и всички, които участваха в търсенето му

25 септември 2020 08:41   2 коментара   10245 прочита


Детето е преминало само голямо разстояние ,оцелял е въпреки опасностите ,които крие гората

Благодарим на полицията, на хората, които се включиха в търсенето на Мехмед, това заявиха негови близки вчера, щастливи, че детенцето е намерено живо и здраво в гората. 2. 7 годишният малчуган от Якоруда, оставен при баба си и дядо си, изчезна от двора на къщата им малко след 16 часа завчера и почти 24 часа от него нямаше следа.

Докато не се появи героят, горският стражар Муртаза Клечов, които го открил на пътечка в гората, над реката да си играе. Облечен по тениска и гащички във видимо добро здраве. Грабнал детето, облякъл му  неговото яке, нахранил го и го завел в полицията. В това време хората в Якоруда бяха наизлезли като на манифестация, улиците бяха пълни с полиция, близки и роднини на детето, които претърсваха района навсякъде, в очакване на добрата новина. И тя дойде. Мехмед бе жив и здрав.

Снощи той бе настанен в болница за преглед на общото му състояние, след цяла нощ в гората. Незнайно как е оцелял и как се е озовал на мястото. Някои твърдят, че е бил отвлечен, а похитителите се изплшили и оставили детето в гората. Това са градски легенди, казват от полицията. Малкият се е изгубил в гората. По права линия разсторянието да село Бунцево, в чийто район е намерен, е около 2 километра. Вървял е сам ,по пътя бе намерена и негова обувчица .Падал и ставал е ,защото има одрасквания по краката и ръцете . Намерен е в близост до селото. Няма причини, сочи полицейското разследване, детето да бъде отвличано. Мехмед живее с родителите си, които имат още 3 деца.

Според майка му, не успява да разкаже къде и с кого е бил. За детето с много обич се грижела и баба му, която вчера бе силно разстроена. Чудо е как едно дете на 2. 7 години е оцеляло през нощта в гората, как не са го нападнали диви животни. От снимките, напраени от горския, ясно личи, че детенцето е весело и не е уплашено. Вероятно и друг път е влизало в гората с родителите си, казват хората от Якоруда.

Припомняме, че преди години, малко дете изчезна в гората в района и 8 дни цялата държава търсеше Абди. Откриха го жив, дехидратиран и отслабнал. Животът ме бе спасен. Операцията по издирване на Мехмед ангажира полицаи от няколко полицейски управления, планински и водни спасители, доброволци, приятели, близки на семейството. Тя приключи успешно. 

П. Петров 


Още за: Мехмед   гората   оцелял   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Септември 2020 15:58 | tyo
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И как толкова кучета и ченгета не го откриха?


26 Септември 2020 02:36 | димовия
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ченгетата в село якоруда са на разкладка в Балкане при циганите-борчлии, другото е между другото.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар