Благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

18 май 2022 19:24   2 коментара   2898 прочита


Благотворителен концерт „Задочни диалози“ се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Целта на събитието, организирано по инициатива на Марио Ангелов – докторант в катедра „Музика“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“, бе набиране на средства за нуждаещи се бежанци от Украйна. 

Пианистът призова хората, присъстващи в залата, да направят дарение за украинските бежанци чрез банковите сметки, посочени в сайта на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“. 

Програмата, която Марио Ангелов представи пред студенти, преподаватели и гости, включваше произведения на композитори от различни епохи, с различни възгледи и естетика. Марио Ангелов впечатли публиката като демонстрира различни начини на използване на пианото като инструмент, включително извличайки звуци директно от струните на рояла. Той представи композиции за пиано на Волфганг Моцарт и Дмитрий Шостакович. Присъстващите в залата имаха възможност да се насладят и на произведения на Джордж Кръмб и Валентин Силвестров, които бяха представени за първи път в България. 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
18 Май 2022 22:48 | Z
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Странно, но повечето поддръжници и на Украина, и на западната мода за ЛГБТи, са си някакви меки, неор7иентирани пендели и бездетни


19 Май 2022 08:27 | О
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

На практика световният елит, върхът на който са САЩ, Великобритания и колониите, ЕС и Израел носят пълна отговорност за погубените животи, заради манията си за власт, влияние, пари. Същите отпускат средства единствено и само, за да се водят войни. Малката им "благотворителност" е ПР прах в очите на обикновените и добрите хора, които обаче в по-голямата си част не схващат голямата картина. Същото е с подкрепата на смяна на пола и т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар