Благословия за старта на учебната година по вероучение в Банско

19 октомври 2019 12:27   3 коментара   4123 прочита


Близо 200 деца от Банско и 60 от Добринище са избрали религията за допълнителен предмет в училище. Техен преподавател е Марияна Думанова, а Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим с радост прие поканата да благослови децата и да им пожелае успех, много здраве и желание за нови знания.

Иконом Георги Касапинов, който е инициатор на идеята това учение да е широко разпространено и развивано в Банско, се помоли заедно с Митрополит Серафим и останалите храмови свещеници, Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и чрез вярата, с успех да изучават добрите и полезни науки.

„Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота - знанието. А на вас скъпи учители, Господ Иисус Христос да Ви дарява мъдрост и търпение, и нека светлината на любовта да огрява сърцата на Вас, и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни".

Всички получиха благословия и Евангелие в преразказ за деца – учебник, който да бъде превърнат в настолна книга и да ги води мъдро по пътя им.


Още за: старт   година   вероучение   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
19 Октомври 2019 19:59 | Патриоти Петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Патриоти Петрич - Бог да пази България ! Успех, деца


20 Октомври 2019 12:18 | Иводар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кога ще дойде и в Петрич да благослови децата, да не забравя, че там са най-много в епархията????
А да не говорим, че въобще и не идва, да не би да има угризения?


20 Октомври 2019 13:16 | Ивелин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Притрябвал ни е този да ни идва. След простотиите, които извърши тука и с тези пишман попове, които ни докара от гората. Петрич е града с най-много църкви по глава на населението и тук хората наистина са вярващи. Не искаме такива отци, които отблъскват хората от църквата. Да си седи там, където е.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар