Благоевградският депутат Николай Бошкилов "разпъна на кръст" с въпроси на АМ "Струма" регионалния министър Петя Аврамова!

22 февруари 2020 08:43   7 коментара   9580 прочита


Благоевградския депутат Николай Бошкилов отправи изключително актуални въпроси към регионалния министър Петя Аврамова ,свързани с региона .Бошкилов засипа с въпроси министър Аврамова за Кресненското дефиле и чака отговори, които да удовлетворят очакванията и нагласите в обществото.

Питането е свързано с изграждането на АМ "Струма, в най-тежкия участък - Кресненското дефиле. "Ще се строи ли този лот през Кресненското дефиле и кога, подсигурено ли е финансиране на смятания за кървав участък, след като България се отказа от европейското финансиране неотдавна. Това означава ли, че губим парите, определени по проекта", пита Бошкилов и резонно задава въпрос дали са наложени финансови санкции.

Народният избраник от Благоевград напомня на министър Аврамова дали има нов вариант за строителството на трасето, съобразен с препоръките на Европейската комисия. Поиска тя да изясни дали ЕК одобрява така наречения Източен вариант, срещу който протестират местната власт в Кресна и жителите в общината, а не на последно място и неправителствените организации.

"Защо министерството избра да строи пътя по този Източен вариант на автомагистралата, който предвижда еднопосочно движение в две ленти към ГКПП-Кулата, а в обратната посока към Благоевград, новото трасе да се изгради в планината - през селата Стара Кресна, Мечкул и Брежани. Защото е по-евтин ли", поиска отговор Николай Бошкилов. "Хората в Кресна и останалите населени места също настояват и двете платна да бъдат изградени в планината, а старият път да остане двупосочен и алтернативен.

В Кресненското дефиле най-застрашеният вид е човекът. В последните 10 години там има най-много катастрофи – средно по 5 за всеки месец от 2010 до 2019 година", мотивира се благоевградският депутат. Министър Петя Аврамова ще отговори по време на парламентарен контрол следващия петък, на 28 февруари. На 24 февруари е протестът на Кресна пред представителството на Европейската комисия в София. Протестиращите се събират на улица "Раковска" 124, за да "извикат" силно, че желаят запазването на Е-79 като алтернативен път.

7 коментара
22 Февруари 2020 09:31 | Къде
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

Време да спрем безобразията на това пагубно управление, къде има магистрала без алтернативен път май само в България, къде има тол система по всички пътища, навсякъде е само на магистрала, къде има толкова държавна администрация


22 Февруари 2020 09:56 | ���������
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Герб =гроб.


22 Февруари 2020 10:35 | Мила
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Мале Ники не можеше да чете, а сополите до брадата му висеха ха ха


22 Февруари 2020 11:22 | водач
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Отива бабичка да гласува, но си забравила очилата. До тъмната стаичка стои "наблюдаващ от ГЕРБ" и бабата му казва:
- Сине, помогни ми да си попълня бюлетината.
Той й помогнал.
- А за кого гласувах? - попитала старицата.
- Бабо - строго я скастрил наблюдаващият, - у нас изборите се тайни!


22 Февруари 2020 11:38 | мони
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Най- после си заработи заплатата пък и трябваше да го отразите случайно някой да не е разбрал.


22 Февруари 2020 12:08 | Гошко
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Този с нередовния алкохол дето произвежда. Той искаше да стане мутра, пък те за депутат го избраха... ццц


22 Февруари 2020 14:39 | А
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Как може да правите такива коментари? Правите ги, защото сте анонимни. За Вас не е ли важно да има скоро нормална магистрала? Заради такива като Вас, които нищо не правят а само говорят, сме на това положение. Може би си го заслужаваме!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар