Новините на югозападна България
© Сн.: iStock.comЯжте повече банани и авокадо, ето защо  
   РегистрацияЗабравена парола

Благоевградски пътни превозвачи излязоха на бунт: 10 автобуса с протестен рейд из областния център, издигнаха плакати: Г-н Москов община Гоце Делчев не ви е бащиния!


23 май 2019 14:31  6 коментара   8057 прочитаБлагоевградски пътни превозвачи излязоха на протест днес. Близо 10 автобуса преминаха по главните улици в града с протестни табели на тях „Протест срещу г-н Москов, кмет на община Гоце Делчев“, „На лъжата краката са къси, г-н Москов“, „Г-н Москов, община Гоце Делчев не ви е бащиния“, „Закона е над Вас, г-н Москов“.

Местните шофьори на автобуси са силно притеснени и обезпокоени, че колегите им от Гоце Делчев обслужват техните линии и то незаконно. Твърденията им са, че кметът на Гоце Делчев грубо е нарушил нормативна уредба и не е спазил изискванията на Закона на автомобилните превози и Наредба №2 за условията и реда за възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдени транспортни схеми.

Според тях по този начин се създават условия за нелоялна конкуренция, като се толерират местните превозвачи от Гоце Делчев и по този начин се засягат правата и интересите на превозвачи от Благоевград, София, Пловдив и всички, които имат отношение към маршрутните разписания от републиканската транспортна схема.

Благоевградските превозвачи изразяват своята позиция по отношение на превозите, засягащи и конкретно разписанията Гоце Делчев - София. Според тях, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е възложил на 7 фирми- „Кар Транс“, „Вивел“, „Попов ГМ“, „Ив Травел“, „Динамо“, „Рианта“ и „Момини кули- Гоце Делчев“ да изпълняват маршрутни разписания от областна и републиканска транспортни схеми от квотата на Община Гоце Делчев.

„Договорите са със срок от 8 години, но същите са изтекли на 31 януари 2018г.“ твърдят превозвачите. Те обясняват, че Общински съвет- Гоце Делчев има Решение от 31. 07. 2018г., с което възлага на Кмета на общината да проведе съответна процедура за възлагане на превозите, за които са изтекли договорите.

„Кметът е трябвало да предприеме действия по обявяването на обществена поръчка, но вместо това, той е неглижирал разпоредбите на закона и решението на ОбС и е позволил превозвачите- без валиден договор, да продължат да извършват превозите. Това нарушение продължава и до момента“, твърдят от благоевградските пътнически превози. Те са категорични, че е имало възможност за спешна мярка за пряко възлагане на поръчката, но никой не се е възползвал от нея.

Твърденията им са подкрепени с това, че обществена поръчка за възлагане на превози от кмета е обявена на 15 април тази година, а почти месец по- късно- на 20 май, тя е прекратена отново от кмета Москов, което по думите им води до сериозно нарушение от страна на колегите им, които продължават да извършват превози без надлежно възлагане.

Благоевградските пътнически превозвачи са категорични, че ще продължат протестни действия, като същевременно ще уведомят всички компетентни органи, които да вземат мерки по казуса.

Цвети Иванова

Още за: протест  автобуси  бунт Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

23 май 2019 14:57 | не
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не разбрах какво е направил г-н Москов, НО тези благоевградски превозвачи са меко казано отвратителни ....ако ви се наложи да се намерите на благоевградската автогара и трябва да се качите на ПРЕМИНАВАЩ автобус за СОФИЯ НЯМА никой да ви продаде билет и да ви качи!!! а трябва да ИЗЧАКАТЕ автобус тръгващ САМО от БЛ-град/шофьора ми каза че ако ме качи тези бл-градски превозвачи-боклуци ще му счупят предното стъкло!! / Така че браво Владо браво Москов....


23 май 2019 16:31 | ПЪТУВАЩ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ТЕ ДОБРЕ СА СНИМАЛИ ТЕЗИ АВТОБУСИ, НО СУТРИН ЗА СОФИЯ ПЪТУВАТ САМО КОПЪРКИИ И ВЪТРЕ СКМЕ КАТО САРДИНИ.... РЕДНО Е ДА СА ГОЛЕМИ И ШИРОКИ АВТОБУСИ


23 май 2019 17:40 | Строител
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Новия бос на транспорта в Благоевград Марио Богданов иска да прави монопол. Ехооо сикаджията, объркал си годините


23 май 2019 22:31 | Жоро
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

С две три селянчета около него


23 май 2019 22:47 | Фифо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добре че е Камбитов зад тях и им дава некои лев да завъртат иначе не стават за нищо тия.


25 май 2019 19:34 | Кимп
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя иска транспорта в цялата област не виждате ли какво става превзе Благоевград и сега си пуска пипалата към други градове не виждате ли какво става
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.