Благоевградската общественост отбеляза 183 години от рождението на Васил Левски

18 юли 2020 15:47   2 коментара   5926 прочита


Днес благоевградската общественост отбеляза 183 години от рождението на Васил Левски

Апостолът на свободата е роден на 18 юли 1837 година в град Карлово. Той е един от идеолозите на българската национална революция. Васил Левски минава през всяко българско селище, създава революционни комитети, обединявайки българите.

Води ги, защото вярва, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия". Днес, повече от всякога е нужно да си спомняме за неговите идеали и да ги пренесем в настоящето си, да бъдем единни, за да продължим напред, стараейки се да се придържаме към достойния му пример.

От 10:30 часа пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград се състоя тържествен ритуал с припомняне на моменти от неговия живот и дейност. 
Отбелязването на 183 години от рождението на Васил Левски продължи от 11:30 часа с тематична изложба за делото и живота на героя организирана от

Регионален Исторически Музей Благоевград на пл. „Народни будители“. В празничната програма участие взеха Ерика Марчева, Александра Коцева и прекрасните дами от Пирински танцов ансамбъл “Вихрен” при Народно читалище “Никола Вапцаров -1866”. Водещ на събитието бе Антон Велев от Детския парламент в Благоевград и припомни думи на Дякона, отекващи до днес, карайки ни да се гордеем, че нашата родина България е родила такива синове като Апостола на свободата.

2 коментара
18 Юли 2020 17:18 | Стоян
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Муртова, Киро Илиев и Савеклиева не им отива да стоят там!


18 Юли 2020 17:32 | До Стоян
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Иди ти тогава, гюбре. А не тука да пишеш
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар