Благоевградска област най-активна на тел. 112, обсъдиха проблемите на спешния телефон на кръгла маса в Кюстендил

06 ноември 2012 14:08   1 коментар   10644 прочита


На кръгла маса, посветена на взаимодействието между Районен център 112 и службите за спешно реагиране в област Кюстендил, обсъдиха силните и слабите страни на системата. Срещата бе по покана на областния управител като на нея присъстваха кметове на общини, представители на държавните структури в региона, както и началникът на Районен център 112 – София Цветомир Цеков, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ - Кюстендил д-р Анелия Георгиева, представители от Национална система 112, полицията, противопожарната служба и Областно пътно управление.

По време на кръглата маса бяха презентирани законовата рамка, функциите, предимствата и качеството на сигналите, подавани към телефон 112, както и концепцията за развитието на системата. Бяха представени и добри практики от взаимодействието между телефон 112 и службите за спешно реагиране от област Кюстендил.

Кюстендилска област е на 6 място в негативната класация за "плътност на инцидентите за полиция на 1 000 души население", които са получени на телефон 112. При среден коефициент за страната 53 броя, за Кюстендилска област те са 64 броя, това отчете .

Първото място категорично дължи Благоевградска област – 80 инцидента на 100 души, следвана от Перник и Ямбол - 74, Сливен - 68 и Стара Загора - 67 инцидента на 1000 души население. Най- малко сигнали до полицията има от областите Търговище и Разград. Статистиката е за периода от 1-ви януари- 1 ви октомври 2012 година.

По месеци, за територията на Областна дирекция на МВР най- много инциденти са станали през лятото - юли, август, по над 1300 на месец.

Според "плътността на инцидентите по общини на 1 000 души", най - спокойна е била обстановката в Сапарева баня- 38, 9 броя, а най-тревожна в Дупница - 70 броя и Кочериново - 69,3. За останалите общини: Бобов дол - 65,5; Кюстендил - 62,5; Бобошево - 61,1; Рила - 51,6; Невестино-48, 9; Трекляно-46, 6.

Детелин Цветков

1 коментар
06 Ноември 2012 14:57 | Искаме разследване !!!!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати ! Въпроси на които г-н Кмете трябва да дадеш отговор ! НА ТИЯ И НА ДРУГИ - ЗАЩО ПРЕМЕСТИ КОРЕКЦИЯТА В ЗАПАДНА ПОСОКА ИЗПРАВИ КОРИТОТО НА РЕКАТА УВЕЛИЧИ СКОРОСТТА НА ВОДАТА И ПЪРВИ ДЪЖД И РЕЗУЛТАТА НА ЛИЦЕ - УДЪЛБОЧИ СЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА И ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ГАБИОНИ РЕКАТА ГИ ОТВЛЕЧЕ ! СТОТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА ОТИДОХА ПО РЕКАТА ...кмете, за тия щуротии трябва да идете у затвора !!....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар