Благоевградчанин осъди гръцка застрахователна компания на 10 000лв.-за леки наранявания при ПТП в южната ни съседка

13 октомври 2019 14:21   1 коментар   5849 прочита


Благоевградчанин успя да се спечели сериозна съдебна битка с адвокатите на чуждестранна застрахователна компания. Търпеливо и упорито, той води съдебен процес за случай от преди 4 години, когато бил в Гърция. Докато чакал на червен светофар на кръстовище, колата му била ударена отзад от друг автомобил, шофиран от грък, който имал сключена застраховка "Гражданска отговорност".

В следствие на удара нашенецът получил леки наранявания, изразяващи се в навяхване на шийни прешлени, натъртване на меките тъкани на гръдния кош и контузия на поясната област. Наличие на счупвания нямало, а състоянието му било неопасно за живота. Заради огромния стрес, който преживял, благоевградчанинът решил да потърси правата си в съда. 

От застрахователната компания му предложили да решат казуса извън съда, а цената, на която те оценили страданията на нашенеца, възлизала на 800 евро. Той естествено не се съгласил и завел иск за обезщетение в размер на 10 000лв. В съда, с помощта на адвоката си и множество експертизи, успял да докаже, че е изживял силен стрес и болки, продължили с месеци в следствие на камшичния удар. Доказателствата били неуспорими и съдия Г. Яхова от Районен съд Благоевград отсъди в негова полза, като постанови гръцката застрахователна компания да изплати на пострадалия 10 000лв. 

Г. Георгиев


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
13 Октомври 2019 17:44 | Любчо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Браво. Мяляките винаги искат да минат метър.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар