Благоевградчанин гневно! Докато дядо ми се гърчеше с инсулт пред Спешен център - Благоевград, екипите нагло си похапваха и гледаха как се мъчим! Нарекох ги "олигофрени"

05 април 2018 13:50   17 коментара   35021 прочита


Искам да изкажа разочарованието си и да излея гнева си! Дядо ми получи инсулт пред Спешния център днес, така започва разказа си пред struma.com благоевградчанинът Г. Найденов. Днес той бил потресен от отношението на екипите на спешна помощ в областния център, които се отнесли крайно безразлично към мъката на възрастния човек и неговите близки.

Ето какво разказа Найденов: Когато потърсих количка, за да го транспортирам до ПУЛС, господата от екипите на Спешна помощ, вместо да ми дадат количка, просто ме разкараха до ПУЛС.

След това, докато дядо ми падаше на земята и майка ми го придържаше, а аз се опитвах да отвори скапана количка, господата стояха и ни гледаха, докато си похапват. Когато ги помолих за помощ, те не се отзоваха. Когато ги нарекох "олигофрени ", единият ми каза, цитирам: "Щом сме такива, оправяй се сам".

Ето в този момент разбрах защо тези, биват бити. Все пак дядо ми Георги Стоянов е на 69 години, не е престарял, в такива случаи можете да си представите колко е тежко и за пациента и за неговите близки. Може ли пък да няма никаква човещина у тези хора, каза Найденов, силно възмутен от поведението на спешните екипи. За случая и сканадал е уведомен болничният шеф д-р О. Митев.

Роси Митева

17 коментара
05 Април 2018 14:04 | 5
Оценка:
44
 (
44
 гласа)

Нормално, свикнали са да ги молят с Алеко Константинов, тогава не отказват, и стават много загрижени за състоянието на пациента. Българина е рядко продажно племе


05 Април 2018 15:04 | G
Оценка:
40
 (
40
 гласа)

Навсякъде е така и за това ги бият после медиите ги изкарват жертви и ревът като вдовици пред камерите а с хората се държът нагло


05 Април 2018 15:24 | Аз
Оценка:
36
 (
36
 гласа)

В спешното са най-наглите хора. Не знам каква клетва са давали, но със сигурност не е да помагат на хората. Загубих дядо си заради тяхното безхаберие и липсата на реакция... Но има Господ.....


05 Април 2018 16:56 | 555
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

БОЙ ДО ДУПКА


05 Април 2018 17:51 | Петя
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Браво. Това Смешно отделение" не Спешно
Има доста надъхани протежета там които дори абонати не могат да слагат. Но се правят на велики
Аз също бях на вашия хал.
Санитари-вратари. А сестри падари
И аз от тяхното високомерие изгубих близък


05 Април 2018 22:21 | Не се учудвайте!
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Понеже парите за пенсии са кът, то тези са инструктирани да съдействат за намаляването броя на пенсионерите.


05 Април 2018 22:33 | Vanq
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

То на всякъде е така и в Петрич е същата кочина. Затова е хубаво от време на време да им се прави профилактика


05 Април 2018 23:42 | Бивш скептик
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Коее "Спещно отделение" не ви е оказало съдействие -това на ПУЛС илина обществената болница? Не става ясно от статията, но ако сте искали помощ от натоварените екипи за да откарате дядо си в частната болница, това не е техен случай, а избора е ваш.


05 Април 2018 23:53 | Х
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Там гледат на болните и умиращи хора като на портфейли но са се клели и Господ ще ги прати в ада на много топло да се пържат всички ....здравна система не функционира отдавна това се нарича мафия .....а по горе коментара кое спешно е без значение няма място в темата ама никакво ....пълно безхаберие е и личи че пише в коментара здравен работник ....засрамете се поне


06 Април 2018 00:56 | 2
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Спешният център не е транспортно звено, между спешните отделения на болниците. няма как да ви помогнат, тъй като те са на подчинение на 112 . Ако в момента, в който хипотетично тръгнат да ви помагат и отидат в болница ПУЛС им подадат сигнал примерно за ПТП, и закъснеят за това, че са проявили своеволие и са дошли да ви помагат, тогава затова ще ги плюете. Те нямат колички, такива има в спешното отделение на болницата. Просто бъркате двете институции- Спешен център и спешно приемно отделение на болницата.


06 Април 2018 01:03 | Георги
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Не съм искал да ми помагат да го закарам до ПУЛС. Става въпрос за чисто човешко отношение, понеже се случи на 5 метра от тях. Не успяхме да отворим количката и да ги сложим да седне. За това отношение става въпрос. И не, нищо не правеха! Забелязах ги, че си стоят от най-малко 2 часа.


06 Април 2018 04:11 | Ани Василева
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Първо:докато човекът прави опит да отвори силно амортизираната количка -екипът се храни и наблюдава. Второ : 112 задължително те препраща към държавният спешен център, в такъв момент дори не се сещаш, че и ПУЛС, в случая имат СПЕШЕН. Трето :от опит, трябваше сама да блъскам количката до рентгена на 4-ти етаж, при невероятни условия на достъп -прагове, врати, асансьори, мръсотия. Четвърто: пациентът е 45 годишен (тези хора нямат никакво отношение ).Пето :без обяснения те настаняват директно в държавната болница, където просто лежиш 5 денонощия -толкова е пътеката, през което време се оказа че главният лекар, завеждащият (на пациентът му е все едно как ги наричат ) не е намерил време за преглед. Още да изброявам ли за служебните лица? И да, наясно съм, че не само лекарите имат вина, но човещината е лично качество и то не зависи от държавата...


06 Април 2018 08:14 | ...
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ами нали за това е директора, зав. отделенията да изискват добро отношение към пациентите. Никъде няма такива прости и елементарни хора да работят като здравни работници . Проста, тъпа нация сме но и тези които сега се държат така ще дойде време и към тях така да се държат. Те са като хитлеристи!!


06 Април 2018 10:05 | Anonimniqq
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Един ден отивам на лекар, защото бях болна и минах през коридорчето дето седяха тези от Спешното, пушеха и клюкарстваха. Както си минавах от там изведнъж чух че една от тези там всички клюкарки казва, че са получили сигнал за спешен случай ОБАЧЕ човека е възрастен на 70 години и не е нужно да бързат.... А уж се водях СПЕШЕН ЦЕНТЪР И ДА ПОМАГАТ НА ВСИЧКИ, ТЕ ВМЕСТО ДА ПОМАГАТ ТЕ НИ УБИВАТ. ТЕ ПОМАГАТ САМО НА ЦИГАНИТЕ... И ЗА ТОВА ПОВЕЧЕТО ХОРА ИМИГРИРАТ И АЗ ТАКА НАПРАВИХ. НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КАТО ЦЯЛО


06 Април 2018 13:23 | очевидец
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

За "ЧИСТО ЧОВЕШКО" отношение? Е как да го получиш като първо ги нарече ОЛИГОФРЕНИ и след това искаш помощ. И все пак един господин в червена униформа дойде и ти отвори количката, а ти продължи да ги обиждаш. Ако не беше жената до теб може би някой от здравеняците ще ти покажеше къде ти е мястото.


07 Април 2018 00:01 | знаещ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ето това олицетровява българина- има нужда от помощ, но вместо да се помоли за нея, започва да псува и обижда. Е, как да му помогнеш на такъв ....


07 Април 2018 01:01 | Георги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да се моля ли, бе, анонимни мишоци? Чета по-горе, че щели да ме смачкат. Защо не се пробваха, даже съм съгласен още сега да се срещнем с тия безгръбначни. Да се моля за медицинска помощ - " O tempora, o mores "!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар