Благоевградчани искат ограничение по улиците на града заради опасно шофиране

24 април 2024 13:39   5 коментара   6696 прочита


Част от жителите на улица "Владо Черноземски" в Благоевград с искане да бъдат поставени изкуствени неравностите на булеварда, до който живеят, а причината са високите скорости и шумните автомобили и мотори в района. По този повод са изпращали и жалби до общината, до този момент обаче реакция няма.

"Казусите, поради които сме се събрали, са два. Това е отсечка, която се намира на 400 м. от общината на града и на по-малко от 200 м. от сградата на МВР. Тук се развиват много високи скорости и се тестват шумовете на коли. Това се случва почти всяка вечер от 8 г. насам. Това не е първият сигнал, който подаваме, имали сме и подписка. Искаме по всякакъв възможен и законен начин да бъдат ограничени тези мотористи и водачи на коли, второ - засилен контрол от МВР", каза Александра Димитрова, жител на Благоевград, пред БНТ.

По думите на друга жителка на града, отсечката е като "писта" за мотористи и шофьори на леки автомобили.

"Шумът е непоносим, като някаква писта е, засилват се от едното кръгово и така до другото. Случвало ми се е, докато пресичам да минават покрай мен с висока скорост", обясни Зоя Календерска.

От община Благоевград обясниха, че вече са се съобразили с постъпилите сигнали и в понеделник ще заседава Комисията по безопасност, която ще предприеме мерки.

5 коментара
24 Април 2024 14:07 | Бай Дън
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Ами това е централна натоварена улица - ще е шумно. Кой ви е карал да си купувате в китайския квартал? А общината вместо да отпуши Алекси Величков с 1 светофар зад американския щяла да реди габърчета като при старата ритуална, където който ги е сложил и то без да постави знаци акъл няма.


24 Април 2024 14:28 | Катарама
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Свикнали са на село да им е тихичко
Как да си карам мотора


24 Април 2024 22:05 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На Джеймс Баучер е същото. Защо махнахте пешеходната пътека, която свързва улиците Полковник Димов и Баучер ? Нали като караме курсовете ни казват, че всеки край на улица е начало и на пешеходна пътека ? Сега като я махнахте хората пак пресичат, защото няма как да обикарят чак но Васил Левски или до Даме Груев, а и колите си пердашат с бясна скорост, защото няма пешеходна зона в този участък. въпрос на време е да се случи нещо лошо и тогава да възвърнете тази пешеходна пътека. Това ли да чакаме или ще се самосезирате и ще я възвърнете, така и състезателите по тази улица ще намалеят.


24 Април 2024 22:41 | Мина
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В цял свят в населено място разрешената скорост е 20 мили в час в населено място. Просто трябва да се направи корекция на закона .Една улица няма да реши проблема.


25 Април 2024 08:04 | Най добре
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Като искаш със старата бангия да идеш по центъро си плащаш 5 лв на час. Предлагам на байкуш, да издаде заповед.
Със стари и шумни коли да не се минава и влиза в центъра на града. Само с безшумни електрически автомобили. Който иска да иде на центъро да си паркира бангията некъде и да си хване електробуса
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар